Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

CHP´li Akın, 20 Günde ne değişti de mera alanı maden şirketine verildi?

CHP´li Akın, 20 Günde ne değişti de mera alanı maden şirketine verildi?

Ayvalık İlçesi kırsal Karayıt Mahallesi´nde yer alan meranın Balıkesir İl Mera Komisyonu´nca, mahalle sakinlerinin kullanımına karar vermesinin üzerinden...

Ayvalık İlçesi kırsal Karayıt Mahallesi´nde yer alan meranın Balıkesir İl Mera Komisyonu´nca, mahalle sakinlerinin kullanımına karar vermesinin üzerinden 20 gün geçtikten sonra Tarım ve Orman İl Müdürlüğü´nün talimatıyla yeniden toplanan Balıkesir İl Mera Komisyonu 29 Nisan´daki toplantısında verdiği kararı değiştirdi.
Ayvalık İl Mera Komisyonu, 9 Nisan´da demir madeni şirketinin atık deposu olarak kullanmak istediği alanı ?Mahallelerin hayvan varlığı bakımından mera varlıklarının yetersiz olduğu anlaşıldığı? gerekçesiyle Ayvalık-Karayıt Mahallesi sakinlerinin kullanımında kalmasına karar vermişti. Şirketin, 26 Nisan´da Tarım ve Orman Müdürlüğü´ne yaptığı itiraz üzerine İl Mera Komisyonu 29 Nisan´da toplanarak, verdiği kararı 20 gün sonra değiştirdi.
Balıkesir İl Mera Komisyonu´nun 20 gün önce aldığı kararı mahalle sakinlerinin aleyhinde olacak şekilde değiştirmesine CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın´dan sert tepki geldi.
Balıkesir´de mera alanlarının giderek azaldığını, hayatını hayvancılıkla, tarımla kazanan insanlarının ekmeğine, sağlığına yapılan bu müdahalelerin yanlış tarım, çevre ve madencilik politikalarının ürünü olduğunu dile getiren Akın, ?Ne değişti de 20 gün sonra ?mahallelinin hayvan varlığı bakımından mera varlıklarının yetersiz olduğu´ kararından vazgeçildi. 20 günde yeni meralar mı ortaya çıktı? Yoksa kararları değiştirecek başka gelişmeler mi oldu? Bunların ilgili bakanlıklar tarağından denetlenip sorgulanması lazım. Bu kararın peşini bırakmayacağız. Hakkaniyetli bir karar alınana kadar takipçisi olacağız.? dedi.
Yatırımlara karşı olmadıklarının altını çizen Akın, ?Ancak kurnazlıkla yapılan halkın gelirinden, doğanın zenginliğinden çalınanlara, talana, çevreyi umursamadan yok eden zihniyete karşıyız. Türkiye´de madencilik sektöründe uygulanan yanlış politikalar nedeniyle doğa ve çevre zenginliğimiz adeta talan edilmekte, insan sağlığı tehdit altında kalmaktadır. Bu yıkımın sebebi sürdürülebilirlikten uzak, sadece ticari ve kayırmacı anlayış üzerine kurulmuş enerji ve madencilik politikalarıdır.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false