Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

CHP´li Akın, Afrin zeytinyağını piyasaya süren iktidarı uyardı

CHP´li Akın, Afrin zeytinyağını piyasaya süren iktidarı uyardı

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, zeytin üreticisinin sorunlarını Meclis gündemine taşıdı.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, zeytin üreticisinin sorunlarını Meclis gündemine taşıdı.
Marmarabirlik´in 2019-2020 alım bütçesi ve alım kampanyasını açıklamasından sonra yaşanan tartışma Meclis gündemine geldi.
Marmarabirlik´in ürün alım kampanyasında 42 bin 500 ton ürün alım planı ve 340 milyon lira alım bütçesi yapması, bu rakamın dışında ?yapılacak plansız bir alımın birliği sıkıntıya sokacağını? açıklaması üreticilerin tepkisine yol açtı.
Akın, zeytin ve zeytinyağı üreticilerinin şikayetlerini Meclis gündemine taşıyarak ?Zeytin üreticimizin korunması iktidarın görevidir? dedi.
TBMM Genel Kurulu´nda konuşan Akın şunları söyledi: ?Zeytin üretiminin girdi maliyetleri oldukça yüksektir. Gübre, ilaç, mazot ve diğer girdilerden oluşan maliyetler son bir yılda % 50´ye yakın artış gösterdi. Zeytin ve zeytinyağı üreticimiz artan maliyetler karşısında çok ciddi sorunlar yaşarken bir de buna birliklerden gelen ?kota´ uygulaması eklendi. Alım fiyatı da artırılmayınca zeytin üreticisi mağdur oldu. Zeytin üreticimizin korunması iktidarın görevidir. Ama iktidar ne yapıyor? Afrin zeytinyağını piyasaya sürüyor. Geçen yıl uyardık. ?Üreticimiz zarar eder´ dedik. İşte gelinen nokta. Tarım politikalarınızdaki yanlış uygulamalarının sonucunda zeytin üreticimize birliklerimiz sahip çıkamıyor. Üreticimiz tüccarın insafına bırakılıyor. Zeytin üreticimiz tüccarın insafına bırakılmayacak kadar değerlidir ve emeğinin karşılığını almalıdır.?
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli