Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP´li Akın, Akaryakıt istasyonları vergi dairesine dönüştürüldü

CHP´li Akın, Akaryakıt istasyonları vergi dairesine dönüştürüldü

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, akaryakıttaki ÖTV artışını değerlendirdi.

Akın, ?Bütün dünyada ham petrol fiyatları geriliyor. Bugün için ham petrolün varil başına fiyatı 46,42 ABD dolarıdır. Hatırlanacağı gibi 115 hatta 120 doları gören ham petrol fiyatları bu noktalara kadar düşmüştür. Petrolünü ithalat yoluyla karşılayan ülkemizde akaryakıt fiyatlarının da buna paralel olarak düşmesinin beklenmesi son derece doğaldır. Ancak bizde öyle gerçekleşmedi. Halkımız petrol fiyatlarında yaşanan bu düşüşten yeterince yararlanamadı. Arada bir küçük indirimler yapılmış, arkasından tekrar fiyat artışları yapılmıştır.? dedi.
?ÖTV artışı ile birlikte bugün için Ankara´da 95 oktan benzinin litresi 4,68 lira, mazotun litre fiyatı 4,01 liraya yükselmiştir. ÖTV artışı ile kurşunsuz benzin pompa fiyatı % 4, mazotun pompa fiyatı ise % 4.42 oranında zamlanmıştır? şeklinde konuşan Akın, ?Benzin ve mazota bu fiyatları ödeyen tüketiciler bunun çok büyük bir bölümünü vergi olarak devlete ödemektedirler. AKP hükümeti her akaryakıt istasyonunu vergi dairesine çevirmiştir.? diye konuştu.
Akın, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Halkımızın 1 litre benzine ödediği bedelin % 67´sinden fazlası vergi olarak devlete gidiyor. Yine mazot için ödedikleri bedelin % 60´ından fazlası vergilerden oluşuyor. Akaryakıt üzerindeki bu insafsız vergi yükü yetmiyormuş gibi Bakanlar Kurulunun bugün Resmi Gazete´de yayınlanan kararı ile akaryakıttaki ÖTV miktarları artırılmıştır. Oysa yapılması gereken vergi artışı değil aksine vergi indirimidir. Ham petrol fiyatlarındaki düşüşten bizim vatandaşlarımızın da yararlandırılması gerekmektedir. Devlete para gerektiğinde vatandaşın cebine göz dikilmesi kabul edilemez. Akaryakıt üzerindeki bu insafsız vergi uygulaması artık sürdürülemez hale gelmiştir. Hükümete çağrı yapıyorum; bu kararınızı geri alınız ve ilave olarak akaryakıt üzerinde var olan vergi yükünü azaltacak, halkımızı rahatlatacak vergi indirimlerini yapınız.?
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli