Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP´li Akın: Balıkesir´de son 5 yılda 603 hektar orman kül oldu

CHP´li Akın: Balıkesir´de son 5 yılda 603 hektar orman kül oldu

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, yaz aylarının kabusu durumuna gelen orman yangınlarına dikkat çekti.

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, yaz aylarının kabusu durumuna gelen orman yangınlarına dikkat çekti. Ahmet Akın, ?Yaz ayları gelince büyük bir endişe yaşıyoruz. Ormanlarımız, kasıttan, ihmalden, faili meçhullerden yanıp, kül oluyor. İktidarın orman yangınları ile mücadelesi ?söndürme´ üzerine. Yangını önleme politikalarında başarısızlık ne yazık ki ormanlarımızı yok ediyor, yaban hayatı cehenneme çeviriyor? dedi.
CHP´li Ahmet Akın, Orman Genel Müdürlüğü´nün 2019 yılı istatistiklerini değerlendirdi. Balıkesir´de son 5 yılda toplam 312 orman yangını çıktığını, bu yangınlarda 898 bin hektar orman alanının kül olduğunu bildiren Ahmet Akın, yangın sayısında ve yanan alan miktarında bir önceki yıla göre artış olduğuna dikkat çekti. İnsan kaynaklı orman yangınlarının doğal nedenlerden çıkan orman yangınlarından daha çok olduğuna işaret eden Ahmet Akın, son 5 yılda 146 faili meçhul orman yangınında 603 hektar alanın kül olduğunu ifade etti. Ahmet Akın şunları söyledi:
?Son 5 yılda Balıkesir´de 2 Ekinlik Adası kadar ya da Cunda Adası´nın 4´te 1´i kadar orman alanımız kül oldu. Beraberinde yaban hayatı son buldu. Yangınların çoğunun insan kaynaklı yani önlenebilir olması mümkünken ne yazık ki kasıt, ihmal, kundaklama, faili meçhul gibi nedenlerle çıkan yangınlar çocuklarımızdan ödünç aldığımız ormanlarımız yok oluyor. İktidarın bu konuda ürettiği politikalar ne yazık ki yetersiz. Yangın sayıları bunu açıkça gösteriyor.?
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli