Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

CHP´li Akın, Balıkesir´in riskli bir coğrafya olduğunu hatırlattı

CHP´li Akın, Balıkesir´in riskli bir coğrafya olduğunu hatırlattı

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, deprem için herkesin hazırlıklı olması gerektiğini bu hazırlıkların da herkesin görevi olduğunu söyledi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, deprem için herkesin hazırlıklı olması gerektiğini bu hazırlıkların da herkesin görevi olduğunu söyledi.
Ahmet Akın, ?Yaşadığımız coğrafya deprem gibi doğal felaketin her an olabileceği bir coğrafya. Bu coğrafyanın insanları olarak hepimiz depreme hazırlıklı olmalıyız, bu hepimizin görevi, kaybedecek zamanımız yok? dedi.
Elazığ ve Malat´yada yaşanan depremin acılarını milletçe sarmak için seferber olunduğunu söyleyen Akın, Cuma akşamından bu yana milletçe yaşanan felaket karşısında nasıl sefer olunduğunu her vatandaşın canla başla gösterdiğini söyledi.
Akın, ?Bütün vatandaşlarımızın gönül birliği içinde yaraları sarmak için olağanüstü çaba sarf etmesi bizim nasıl fedakar, birlik ve beraberlik içinde olduğumuz gösteriyor. Allah kaybettiğimiz vatandaşlarımıza rahmet eylesin. Yaralılarımıza bir kez daha acil şifalar diliyorum? dedi.
Depremden dolayı yaşanılan acıların son olmasını dilediklerini belirten Akın, şunları söyledi: ?Depremin bu coğrafyanın bir parçası olduğunu unutmadan alacağımız önlemler vatandaşlarımızın hayatını kurtaracak. Artık sorumlular aramamalıyız. Hepimiz deprem sonrası nasıl bir araya gelebiliyorsak deprem öncesi bir araya gelip, gereken ne ise onu yapmalıyız. Bu coğrafyanın insanları olarak hepimiz depreme hazırlıklı olmalıyız bu hepimizin görevi.?
Balıkesir´in depreme hazırlıklı olduğu açıklamalarının yetkililer tarafından sık sık dile getirildiğine dikkat çeken, bu açıklamaların da sözde kalmaması gerektiğini ifade eden Akın, ?Türkiye Deprem Tehlike Haritası´na göre Balıkesir´in deprem kuşağında olduğunu vurguladı.
Balıkesir merkez, Bandırma ve Edremit´in en riskli bölgeler olduğunun altını çizen Akın, Balıkesir ve ilçelerinde kentsel dönüşümün acil olarak başlatılması gerektiğini dile getirdi.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli