Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

CHP´li Akın ?Borç Vereyim Evde Kal? Demek Doğru Değil!

CHP´li Akın  ?Borç Vereyim Evde Kal? Demek Doğru Değil!

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, vatandaşların kredi yerine faturalarının ödenmesini istediğini açıkladı.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, vatandaşların kredi yerine faturalarının ödenmesini istediğini açıkladı.
CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, iktidarın korona virüs salgını ile mücadele kapsamında ?Temel İhtiyaç Desteği? adı altında vatandaşına faizle para verdiğini söyledi.
Akın, ?Vatandaş sizden elektrik, doğalgaz, kira ve diğer temel ihtiyaçları için faizli kredi istemiyor. En azından temel ihtiyaçlarının ücretsiz olmasını istiyor. Siz kalkıp 10 bin lirayı vatandaşa faizi ile vereceğinizi söylüyorsunuz. Vatandaşın istediğinin neresini anlamadınız?? dedi.
Akın, iktidarın vatandaşın taleplerini anlamadığını bu yüzden de bu taleplerine yönelik çözümler üretemediğini kaydetti.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak´ın açıkladığı ?Temel İhtiyaç Desteği? uygulamasının ?Borç Vereyim Evde Kal? anlayışından başka bir anlam taşımadığını vurgulayan Akın, ?Vatandaş sizden borç istemiyor. Vatandaş evde kal çağrılarına uymak için doğalgazının, elektriğinin, kirasının ödenmesini istiyor. Vatandaşın bu talebinin nesini anlamadınız? Ya da anlamak istemiyor musunuz.? diye konuştu.
Akın, Temel İhtiyaç Desteği uygulamasında haneye giren gelirin 5 bin liradan az olması koşulunun bulunduğunu, 10 bin liraya karşılık 30 ay boyunca her ay 376 ödeneceğini hatırlatan Akın, şunları söyledi: ?Bir asgari ücretlinin aylık elektrik ve doğalgaz faturası zaten en az 380 lira. Bu aile 6 ay sonra bir de salgın günlerinde evde kalmak zorunda olduğu için devlet bankasından 10 bin lira aldığı borcun yükünü üstlenecek. Üstelik 30 ay boyunca. Yani bu ne demek 30 aylık elektrik ve doğalgaz parasını bugün evde kalması için ödemesi demek. Sosyal devlet bu değildir. Yapılacak tek şey koşulsuz, karşılıksız olarak vatandaşlara 6 aylık elektrik ve doğalgaz ücretsiz olarak verilmelidir.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli