Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

CHP´Lİ AKIN: ÇOCUKLARI SAVAŞ DEĞİL, BARIŞ KORUR!

CHP´Lİ AKIN: ÇOCUKLARI SAVAŞ DEĞİL, BARIŞ KORUR!

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, ?Çocukları savaş değil, barış korur. Savaş, insanlığın yıkımıdır. Dünya´yı barış ve sevgi kurtaracak? dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, ?Çocukları savaş değil, barış korur. Savaş, insanlığın yıkımıdır. Dünya´yı barış ve sevgi kurtaracak? dedi.
CHP´li Ahmet Akın, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, dünyanın birçok bölgesinde savaşlar, bölgesel çatışmalar ve terör yüzünden insanlığın geleceği olan çocukların yaşamını yitirdiğini söyledi. ?Çocuklar toplumların, insanlığın geleceğidir? diyen Ahmet Akın, insanlığın acil olarak barışa ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Akın, şunları ifade etti:
?Savaşlar, bölgesel çatışmalar ve terör insanlığın yok edici karanlık yüzüdür. Savaşı akıllara getirmek dahi en korkunç düşüncedir. Ancak, savaşı değil, barışı sağlarsak, barışı kalıcı kılıp korursak, barış da çocuklarımızı korur. En başta çocuklar savaşın, çatışmaların, terör lanetinin kurbanı olmamalıdırlar. Savaşın vahşi yüzünden kaçan masum insanlar vatanlarını terk etmekte, bir mülteci olarak yaşamak zorunda kalmakta ya da savaştan kaçarken bile hayatlarını kaybetmektedirler. Vatanından yurdundan uzak kalmadan, insanca barış içinde yaşama hakkı ellerinden alınan insanların kurtuluşu barıştır. Barışı ilke edinen toplumlar insanlığın kurtarıcısı olacaktır. Barışın, sevginin ve hoşgörünün paylaşılarak pekiştirildiği, savaşın, şiddetin, kavganın, öfkenin, kıyımların olmadığı bir dünyada tüm insanların dostça, kardeşçe yaşaması en temel ilkemiz olmalıdır.
Toplumda korku, yılgınlık, çaresizlik duygusu uyandırmayı amaçlayan, gencecik polis ve askerlerimizi, masum insanlarımızı hedef alan terör, barışa hainlerce vurulan en büyük darbedir. Halkımız bu sorunu en yakıcı haliyle yaşamaktadır. Savaştan daha sinsi olan terörün hain katilleri; analarımızın, kardeşlerimizin, evlatlarının yüreklerini yakan hain saldırıların sorumluları adalet önünde elbet hesap vereceklerdir. Artık, terör belasını kazıyıp yok ederek, kardeşliğin ve sevginin dilini konuşmalıyız.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli