Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

CHP´li Akın, Dursunbey´deki boğulma olayını Meclise taşıdı

CHP´li Akın, Dursunbey´deki boğulma olayını Meclise taşıdı

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu´na ?Söz konusu olay öncesinde yangın söndürme göletinde gerekli uyarı levhalarının bulunmadığına dair iddialar doğru mudur?

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu´na ?Söz konusu olay öncesinde yangın söndürme göletinde gerekli uyarı levhalarının bulunmadığına dair iddialar doğru mudur? Eğer uyarı levhaları yoksa bu durum Bakanlığınızın hangi politikası ile örtüşmektedir?? sorularını yöneltti.
Akın, Dursunbey ilçesinde 2 gencin, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yangın söndürmede kullanılan gölette boğulması olayını TBMM gündemine taşıdı.
TBMM Başkanlığı´na yazılı soru önergesi sunan Akın, her yaz mevsiminde onlarca vatandaşın serinlemek amacıyla girdiği yangın söndürme göletlerinde boğulduğuna dikkati çekti.
Bu durumun yangın söndürme göletlerinde güvenlik zafiyeti bulunduğuna dair şüpheleri güçlendirdiğini öne süren Akın, ?Yangın söndürme göleti inşasına ve alınacak güvenlik önemlerine ilişkin olarak diğer ülkelerdeki örnekleri incelendi mi? Bu göletlere ilişkin bir sıkıntı olduğu açıkça ortadadır? diye konuştu.
Akın: ?İddialar doğru mudur??
Akın, önergesinde şu sorulara yer verdi: ?Balıkesir´de meydana gelen bu boğulma olayına ilişkin Bakanlığınızca bir araştırma yapılmış mıdır? Söz konusu olay öncesinde yangın söndürme göletinde gerekli uyarı levhalarının bulunmadığına dair iddialar doğru mudur? Eğer uyarı levhaları yoksa bu durum Bakanlığınızın hangi politikası ile örtüşmektedir? Kurtarma ekiplerinin olay yerine geç ulaştığına dair iddialar doğru mudur? Ülke genelinde yangın söndürme göletlerinde boğulma olaylarının yaşanmasının önlenmesine yönelik tedbirleri artırmaya yönelik Bakanlığınızca yapılan bir çalışma var mıdır? 2003-2014 döneminde yıllar itibarıyla yangın söndürmede kullanılan göletlerde kaç boğulma olayı yaşanmıştır??
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false