Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP´li Akın, Emekli ikramiyelerinin en az 1.500 lira olmasını istedi

CHP´li Akın, Emekli ikramiyelerinin en az 1.500 lira olmasını istedi

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, emekli ikramiyelerinin enflasyon oranında zamlanması yerine en az 1.500 lira olması gerektiğini söyledi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, emekli ikramiyelerinin enflasyon oranında zamlanması yerine en az 1.500 lira olması gerektiğini söyledi.
Ahmet Akın, ?Emeklilere ikramiye üç yılı aşkın bir süredir zamlanmadı. Şimdi enflasyon oranında zamlanması yeterli değil. Emekli ikramiyeleri en az 1.500 lira olmalı? dedi.
Emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında verilen biner lira, enflasyonun etkisiyle eridiğini belirten CHP Milletvekili Akın, emekli, dul ve yetimlere verilen ikramiyelerin en 1.500 liraya yükseltilmesini istedi. Memur ve işçi emeklilerinin, yoksulluk, hatta açlık sınırının altında maaş aldığını belirten Akın, yıllarca çalışarak ülkesine hizmet veren emeklilerin hak ettiklerini alamadığını ifade etti.
Pandemi ile evlerine kapanmak zorunda kalan emeklilerin kışlık yakacak giderlerinin düzenli olarak her ay arttığını ama maaşlarının buna karşılık artmadığına dikkat çeken Akın, şunları söyledi: ?Emeklilerimize, dul ve yetim maaşlarına önümüzdeki Ramazan ve Kurban bayramlarında verilecek ikramiyeler, en az 1.500´şer lira olmalıdır. Bayram öncesinde bu artış hem emeklinin hem de esnafın yüzünü güldürecektir.?
İhtiyaç sahipleri ile emeklilere 6 ay boyunca aylık 155 lira yakacak yardımı yapılması için verdikleri kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu´nda iktidar ve ortaklarının oylarıyla reddedildiğini de hatırlatan Akın, şunları dile getirdi: ?Her şey ateş pahasına gelmiş durumda ve zaten bir pandemi sürecindeyiz, bu süreç de devam ediyor. Allah aşkına, elinizi vicdanınıza koyun düşünün, odunuydu kömürüydü, doğalgaz faturası elektrik faturasıydı bunları ödedikten sonra ne emeklinin ne ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın, ne de asgari ücretlinin elinde avucunda bir şey kalıyor. Emeklilere ikramiye üç yılı aşkın bir süredir zamlanmadı. Şimdi enflasyon oranında zamlanması yeterli değil. Emekli ikramiyeleri en az bin 500 lira olmalı.?
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli