Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

CHP´li Akın, enerji bağımlılığına yeni çözüm önerisi sundu

CHP´li Akın, enerji bağımlılığına yeni çözüm önerisi sundu

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, CHP´li Belediye Başkanlarına partisinin enerji politikasını anlatma fırsatı buldu.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, CHP´li Belediye Başkanlarına partisinin enerji politikasını anlatma fırsatı buldu.
CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun başkanlığında toplanan CHP´li Belediye Başkanlar Toplantısı´nda CHP´nin Yerel Yönetimler Enerji Politikası´nın tanıtımını yaptı. 

Türkiye´nin enerjide dışa bağımlı olduğunun altını çizen Akın, bu sorunun da ancak yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına öncelik verilmesiyle ortadan kalkacağını ifade etti.

Akın´ın konuşmasından satır başları: ?Ülkemizde enerjinin iki temel sorunu var. Birincisi dışa bağımlılık, ikincisi ise enerji tüketimimizin ağırlıklı olarak fosil kaynaklardan oluşması. Mesela 2000 yılındaki % 67 olan bağımlılık oranımız, 2017 yılında % 76´ya ulaşmıştır.  Aynı zaman da giderek artan enerji ithalatı ekonomimiz üzerinde büyük bir yük oluşturup, yüksek cari açık vermemize neden olmuştur. CHP olarak, Türkiye´nin enerjide dışa bağımlılığını azaltarak yerli kaynaklara öncelik veren, insan odaklı ve sürdürülebilir enerji üretimi önceliğimizdir. Bunun da yolu enerji üretiminde yerel, temiz, ucuz, geniş halk katılımlı kooperatif modeli modelinden geçmektedir. CHP olarak, Türkiye´nin enerjide dışa bağımlılığını azaltarak yerli kaynaklara öncelik veren, insan odaklı ve sürdürülebilir enerji üretimi önceliğimizdir. CHP iktidarında Uzun vadeli ulusal tedarik sunum planı hazırlanacak, ulusal kaynaklara öncelik verilecek, enerji verimliliği maksimum hale getirilecek, enerji kooperatifleriyle halkımızın enerji piyasasında söz sahibi olması sağlanacak. CHP olarak biz belediyelerimizle yenilenebilir Enerji Kooperatiflerini kurmak için öncülük yapacağız. Bu şekilde, enerji kooperatifleri, enerjinin tüketileceği yerde üretilmesi ile yerel kaynakların yerel halk tarafından kullanılmasını, enerji sistemindeki kayıp oranlarının azaltılmasını sağlar. İstihdam üzerinde olumlu etki yaratır, toplumun ekonomiye katılımına ve enerji konusunda söz sahibi olabilmesine imkân verir. Aynı zamanda enerjide tekelleşmeyi önleyerek enerji fiyatlarının düşürülmesi, sermayenin tabana yayılması, yerel kalkınma sağlanması konularında da etkili olacaktır. Özellikle de ülke enerji bağımlılık oranlarının düşürül-mesinde önemli katkı sağlayacaktır.?            

Haber Merkezi

Baştarafı Sahife 1´deTürkiye´nin enerjide dışa bağımlı olduğunun altını çizen Akın, bu sorunun da ancak yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına öncelik verilmesiyle ortadan kalkacağını ifade etti.Akın´ın konuşmasından satır başları: ?Ülkemizde enerjinin iki temel sorunu var. Birincisi dışa bağımlılık, ikincisi ise enerji tüketimimizin ağırlıklı olarak fosil kaynaklardan oluşması. Mesela 2000 yılındaki % 67 olan bağımlılık oranımız, 2017 yılında % 76´ya ulaşmıştır.  Aynı zaman da giderek artan enerji ithalatı ekonomimiz üzerinde büyük bir yük oluşturup, yüksek cari açık vermemize neden olmuştur. CHP olarak, Türkiye´nin enerjide dışa bağımlılığını azaltarak yerli kaynaklara öncelik veren, insan odaklı ve sürdürülebilir enerji üretimi önceliğimizdir. Bunun da yolu enerji üretiminde yerel, temiz, ucuz, geniş halk katılımlı kooperatif modeli modelinden geçmektedir. CHP olarak, Türkiye´nin enerjide dışa bağımlılığını azaltarak yerli kaynaklara öncelik veren, insan odaklı ve sürdürülebilir enerji üretimi önceliğimizdir. CHP iktidarında Uzun vadeli ulusal tedarik sunum planı hazırlanacak, ulusal kaynaklara öncelik verilecek, enerji verimliliği maksimum hale getirilecek, enerji kooperatifleriyle halkımızın enerji piyasasında söz sahibi olması sağlanacak. CHP olarak biz belediyelerimizle yenilenebilir Enerji Kooperatiflerini kurmak için öncülük yapacağız. Bu şekilde, enerji kooperatifleri, enerjinin tüketileceği yerde üretilmesi ile yerel kaynakların yerel halk tarafından kullanılmasını, enerji sistemindeki kayıp oranlarının azaltılmasını sağlar. İstihdam üzerinde olumlu etki yaratır, toplumun ekonomiye katılımına ve enerji konusunda söz sahibi olabilmesine imkân verir. Aynı zamanda enerjide tekelleşmeyi önleyerek enerji fiyatlarının düşürülmesi, sermayenin tabana yayılması, yerel kalkınma sağlanması konularında da etkili olacaktır. Özellikle de ülke enerji bağımlılık oranlarının düşürül-mesinde önemli katkı sağlayacaktır.?            Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false