Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

CHP´li Akın Engellilerin, iktidarın engellerini aşamadığını acıkladı

CHP´li Akın Engellilerin, iktidarın engellerini aşamadığını acıkladı

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, sosyal devlet ilkesinin gereği olarak engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak adımlar atılması gerektiğini belirterek ?Engelli

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, sosyal devlet ilkesinin gereği olarak engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak adımlar atılması gerektiğini belirterek ?Engelli vatandaşlara engelsiz bir dünya yaratmanın herkesin görevidir. Başta, iktidarın görevidir. Ancak, engellilerimiz iktidarın engellerini aşamıyor? dedi.
Akın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, engellilere ve bakıma ihtiyacı olanlara bakım desteği verilmesinde gelir şartının kaldırılmasını istedi.
Bu sorunla ilgili kanun teklifinin TBMM´nin ilgili komisyonunda beklediğini hatırlatan Akın, ?Kanun teklifimle engelli maaşları yaklaşık % 57 oranında artacak. Kanun teklifimiz, ayrıca hane halkı gelir şartı ile ilgili düzenleme de içeriyor. Anayasa´sında sosyal devlet ilkesini benimsemiş olan ülkemizde engellilere verilecek olan aylık ve desteklerin bazı şartlara bağlanmış olması sosyal devlet ilkesi ile bağdaşmamaktadır.? diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli