Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

CHP´li Akın: ?Gazi maaşlarını kesmekle SGK kurtarılamaz?

CHP´li Akın: ?Gazi maaşlarını kesmekle SGK kurtarılamaz?

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Türkiye genelinde 227, Balıkesir´de de 9 gazinin maaşını kesen SGK´yı ve iktidarı sert bir dille eleştirdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Türkiye genelinde 227, Balıkesir´de de 9 gazinin maaşını kesen SGK´yı ve iktidarı sert bir dille eleştirdi.
Akın, geçen hafta itibarı ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)´nın Türkiye genelinde 227 Balıkesir´de de terörle mücadele gazisinin emekli maaşlarını kestiğini belirterek, gazilerin hem işlerini kaybettiğini hem de gazi maaşları kesilerek mağdur edildiklerini belirtti.
Akın, tepkisini şöyle dile getirdi: ?SGK, ?gazilerimizi, ?sehven emekli edildiler´ bahanesiyle maaşlarına el koyuyor. İnsaf! Madem bu kişiler emekliliği hak etmiyordu Sosyal Güvenlik Kurumu neden bu kişilere emekli maaşı bağladı, diye sormazlar mı? Sorarlar! Gazilerin maaşlarını kestiler! Sigorta primlerini yaktılar! Bu kış kıyamette gazilerin maaşını kesmek ne demek? Bu vatan, bu millet uğruna, bayrak uğuruna canlarını hiç düşünmeden feda eden vatanseverlerimize yapılan bu haksızlık karşısından sus pus olan İktidarı kınıyorum. Sırada Şehit aileleri mi var? Sırada kim var??
Gazinin, dul yetimin, emeklinin maaşına el koyan SGK´nın bu iktidar döneminde batırıldığını kaydeden Akın ?SGK´yı gazinin maaşını keserek mi kurtaracaksınız? diye sordu.
Akın, şöyle devam etti: ?Gazilerin bu vatan için yaptıklarını fedakarlıkları yeterli bulmuyorlar da gazinin, yetimin, dulun engellinin maaşını kesiyorlar. SGK´yı batıran bu iktidardır açın bakın 2019-2023 Sosyal Güvenlik Kurumu Stratejik Planı´na. Bilgiler ?hiç iç açıcı değil´. Planın 40. Sayfasında aynen şu ifadeler yer alıyor. Kurumun temel gelir kalemini sigorta ve sağlık primleri, temel giderlerini ise gelir, aylık ve GSS ödemeleri oluşturmaktadır. Kurum; kayıt dışı istihdamın yüksek olması, sosyal güvenlik ve prim ödeme bilincinin az olması gibi nedenlerle gelir kaybı yaşamakta, giderleri karşılayacak seviyede bir gelir düzeyine ulaşamamaktadır! Yani ne demek isteniyor açıkça ortada. SGK´yı batırmışlar.? Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli