Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

CHP´li Akın, iğneden ipliğe yapılan zam vicdansızlıktır

CHP´li Akın, iğneden ipliğe yapılan zam vicdansızlıktır

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, çalışanları ve emeklilerin daha zamlı maaşlarının ceplerine girmeden eridiğini söyledi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, çalışanları ve emeklilerin daha zamlı maaşlarının ceplerine girmeden eridiğini söyledi.
Akın, ?Vatandaşlar zamlı bedelleri ödemeye başladı bile. Ama maaşlarına gelen artışları ancak Şubat ayında alabilecekler. Yani vatandaşın alın terinin karşılığı olan ücretlerine yapılan artışlar daha ceplerine girmeden iğneden ipliğe yapılan zamlar karşısında eridi gitti. Bu ekonomik buhranda, zaten zor günler geçiren vatandaşlarımıza kaşıkla verdiler kepçeyle geri alıyorlar. Bu vicdansızlıktır.? dedi.
Enflasyon oranlarını açıklanması ile birlikte memur, memur emeklisi, SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş oranları belli oldu.
CHP Milletvekili Akın, çalışanların ve emeklilerin daha maaş artışlarını almadan iğneden ipliğe yapılan zamlar yüzünden eridiğini savundu.
Yeni yıla girilir girilmez, doğalgaza % 1, elektriğe yıllık bazda % 12, köprüler ve otoyollara % 25 zam yapıldığını hatırlatan Akın, şunları söyledi: ?Vatandaş bir yandan salgın hastalıkla bir yandan da ekonomik buhranla mücadele edip, hayatta kalmaya çalışırken, yeni yılla birlikte iğneden ipliğe her şeye zam gelmeye başladı. Bütün bunlara karşılık asgari ücrete yapılan artış % 21,54. Memur ve memur emeklisine yapılan artış % 7,6. SSK ve Bağ-Kur emeklisine yapılan artış % 8,36. Elektrik, doğalgaz, otoyollar, köprüler ve diğerlerine yapılan zamlar hemen yürürlüğe girdi. Biz yılbaşından önce AK parti hükümetini uyardık: ?Sakın ama sakın elektrik ve doğalgaza zam yapmayın´ diye. Vatandaşlar elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeyemiyorlar. Ama zam furyası devam ediyor. Vatandaşlar zamlı bedelleri ödemeye başladı bile. Ama maaşlarına gelen artışları ancak Şubat ayında alabilecekler. Yani vatandaşın alın terinin karşılığı olan ücretlerine yapılan artışlar daha ceplerine girmeden iğneden ipliğe yapılan zamlar karşısında eridi gitti. Bu ekonomik buhranda, zaten zor günler geçiren vatandaşlarımıza kaşıkla verdiler kepçeyle geri alıyorlar. Bu vicdansızlıktır.?
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı