Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

CHP´li Akın, iktidar yangınla mücadelede sınıfta kaldı

CHP´li Akın, iktidar yangınla mücadelede sınıfta kaldı

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, iktidarın yangınla mücadelesinde karnesinin zayıf olduğunu söyledi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, iktidarın yangınla mücadelesinde karnesinin zayıf olduğunu söyledi.
Türkiye´nin dört bir yanında peş peşe meydana gelen orman yangınlarının çıkış nedeni her ne olursa olsun milletçe tek yürek olunduğunu, yangınların daha büyük tahribat yapmadan bir an önce söndürülmesini dilediklerini belirten Akın, ?Yüreğimize ateş düştü, ciğerimiz yandı. Aklımız, gönlümüz, gözümüz, kulağımız gelecek iyi haberlerde.? dedi.
Balıkesir´in 649 bin 115 hektarlık orman alanına sahip olduğunu vurgulayan Akın, son bir haftada Dursunbey, Havran, Edremit, Sındırgı ve Kepsut´ta çıkan orman yangınlarının korkuttuğunu ifade etti.
Balıkesir´de 2020 yılında çıkan 80 orman yangınında 104 hektarlık ormanlık alanın kül olduğuna dikkat çeken Akın, orman yangınlarının Balıkesir için bir tehdit oluşturduğu değerlendirmesinde bulundu.
Akın, ?Geçen yıl Balıkesir´de anızdan 4, çoban ateşinden 17, sigaradan 9, piknik ateşinden 1, faili meçhulden 15 yani insan kaynaklı nedenlerden orman yangını çıkmış. Doğal nedenlerden ise 6. Orman yangınlarının çoğunun insan kaynaklı olmasının bu konuda daha dikkatli olunması gerektiğini ortaya koyuyor. Ormanlarımız, kasıttan, ihmalden, faili meçhullerden yanıp, kül oluyor. Türkiye yanıyor ama iktidarın orman yangınları ile mücadelesi önleme değil, söndürme üzerine. AK Parti iktidarının orman yangınlarını önleme politikası yanlış! Ormanlarımızı kim yakıyorsa, nasıl ya da neden yangın çıkıyorsa; bu yangınları söndürmek de önlemek de iktidarın sorumluluğudur. Yangını önleme politikalarındaki başarısızlık ormanlarımızı insanlarımızı, hayvanlarımızı, yok ediyor, hayatı cehenneme çeviriyor. Türkiye yanıyor iktidar, yöneltilen eleştirileri ?haksız´ buluyor, orman yangınlarına karşı ?temel stratejisi ve üretilen politikalarda yanlışlık´ bulmuyor. 19 yıllık AK Parti iktidarının orman yangınları karnesi de bunu ortaya koyuyor: 2002 1.471, 2017 1.411, 2018 2.167, 2019 2.688, 2020 3.412? diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı