Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

CHP´li Akın, iktidarı çiftçinin hakkını yemekle suçladı

CHP´li Akın, iktidarı çiftçinin hakkını yemekle suçladı

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, çiftçilerin elektrik ve sulama borçlarına karşılık desteklemelerine el konulduğunu belirterek, tepki gösterdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, çiftçilerin elektrik ve sulama borçlarına karşılık desteklemelerine el konulduğunu belirterek, tepki gösterdi.
Akın, ?İktidar, üreten kesimi destekleyeceği yerde üreticinin hakkını yemekten geri kalmıyor. İktidarın insafı kalmadı? dedi.
TBMM Genel Kurulu´nda yaptığı konuşmasında çiftçilerin desteklemelerine el koyulmasına tepki göstererek iktidarı eleştiren Akın, 6 Eylül 2018 tarihinde yayımlanan 30527 sayılı tebliğinin gerekçe gösterilerek çiftçilerin elektrik ve sulama borçları nedeniyle desteklemelerine el konulduğunu anlattı. Tebliğinin yürürlükten kaldırılması gerektiğini dile getiren Akın şunları söyledi: ?Çiftçimiz, besicimiz, sütçümüz zaten zor durumda. İktidar, üreten kesimi destekleyeceği yerde üreticinin hakkını yemekten geri kalmıyor. Çok açık söyleyeyim, iktidarın insafı kalmadı. DSİ´nin geçen yıl 6 Eylül´de yayımladığı 30527 sayılı tebliğ gerekçe gösterilerek, çiftçimizin borçlarına karşılık desteklemelerine el konuluyor. Oysa çiftçimiz ürününü yeni sattı. Peşin para da almadı. Ama gelin görün ki, üreticimizin nefesini kesmek için her şey yapılıyor. 23 Ekim´de sulama sezonu bitirilip 31 Ekim´de vade borcu geldi diye borcunu ödemeyen çiftçinin 8 Kasım´da desteklemesine el konuluyor. Bu çiftçinin hakkını bu iktidar ödeyemez. Geçen yıl çıkarılan bu tebliğ derhal yürürlükten kaldırılmalıdır.?
6 Eylül 2018 tarihinde DSİ tarafından yayımlanan tebliğe göre; tarımsal destekleme almaya hak kazanan çiftçilerin tarımsal sulamada kullanılan elektrik ve sulama işletme ile bakım ücreti veya su kullanım hizmet bedeli borcu bulunması, bu borcun da alacaklı kurum tarafından bankaya bildirilmesi durumunda borç tutarı destekleme ödemelerinden mahsup ediliyor. Balıkesir´de sulama birlikleri çiftçilere tahakkuk edilen borçları ve desteklemelerinin akıbetini cep telefonu mesajı ile duyuruyor.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli