Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

CHP´li Akın, Marmarabirlik´i ziyaret etti

CHP´li Akın, Marmarabirlik´i ziyaret etti

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Marmarabirlik´i ziyaret etti.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa´dan kurumun son durumu hakkında bilgi alan Akın, ?Dünya Markası olan Marmarabirlik ne kadar büyürse zeytin üreticilerimiz de o kadar büyür ve ülke ekonomisine katma değer yaratır.? dedi.

Ziyarette, Marmarabirlik ve zeytin üreticilerinin sorunları hakkında Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, ile karşılıklı görüş alış verişinde bulunan Akın, sofralık zeytine 15 kuruş destekleme yapılmaya başlanmış olmasını olumlu ancak yetersiz bulduklarını ifade etti.
İktidarın zeytin üreticisini AB ülkeleri ile rekabet edebilecek güçte olabilmesi için daha çok desteklemesi gerektiğini belirten Akın, bunun da yolunun tarıma yapılan desteklemelerin artırılması ile mümkün olabileceğini işaret etti.
Tarım Kanunu´nda değişiklik yapılarak zeytinde dane desteklemesi düzenlemesi hazırladıklarına değinen Akın, ?Teklifimiz kanunlaştığında bütün olumsuz gelişmeler karşısında zeytin üreticimiz devlet tarafından daha çok desteklenecek, Dünya ve Avrupa Birliği zeytin üreticileri ile rekabet edebilir bir güce erişecek.? dedi.
Marmarabirlik´in zeytin üreticisi ve ülke ekonomisi için önemine de dikkat çeken Akın şunları söyledi: ?Marmarabirlik dünyanın en büyük sofralık zeytin üreticisi ve önemli bir markası. Türkiye´de 500 sanayi kuruluşu içerisinde yer alıyor. Balıkesir Bölgesinde, Erdek, Bandırma, Edincik, Marmara Adası için çok önemli bir kuruluşumuz. Zeytin üreticisinin de en önemli kapısı. Marmarabirlik ne kadar büyürse, zeytin üreticisi de o kadar büyük ve refah seviyesi artar. Marmarabirlik´in gerek ekonomik, gerek ürün bazında, gerekse ihracat rakamları ile nereden nereye geldiğini başkanımız verdikleri bilgilerle çok iyi bir şekilde anlattı. 55 ülkeye ihracat yapan, 2019 yılında kilogram olarak 7 bin 200 ton ve döviz olarak 24 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren Marmarabirlik´i başarılarından dolayı kutluyorum.?
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli