Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

CHP´li Akın özgürlüklerin önemine dikkat çekti

CHP´li Akın özgürlüklerin önemine dikkat çekti

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, 15 Temmuz´da gerçekleştirilmek istenen darbe girişimi hakkında yaptığı açıklamada, bu darbe girişimiyle, parlamenter demokrasinin, özgürlüklerin, özellikle de basın özgürlüğünün önemini ve anlamını bir kez daha çok n

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, 15 Temmuz´da gerçekleştirilmek istenen darbe girişimi hakkında yaptığı açıklamada, bu darbe girişimiyle, parlamenter demokrasinin, özgürlüklerin, özellikle de basın özgürlüğünün önemini ve anlamını bir kez daha çok net bir şekilde ortaya koyduğu belirtti.
CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, TBMM genel kurulunda söz alarak 15 Temmuz darbe girişimi konusunda görüşlerini açıkladı, Konuşmasına, Kıbrıs Barış Harekatı´nın 42. Yıldönümü vesilesiyle Kıbrıs Fatihi Bülent Ecevit ve şehitlerimizi anarak başlayan Akın, şunları kaydetti: ?15 Temmuz gecesi parlamenter demokrasimize karşı girişilen ve başarısız olan darbeye; Türkiye Büyük Millet Meclisimiz ve tüm siyasi partilerimiz başta olmak üzere halkımızın ayrımsız tüm kesimleri tarafından karşı çıkılmıştır. Ancak neyle görevlendirildiğini bile bilmeden bir şekilde darbe girişiminin parçası haline gelen, güvenlik kuvvetlerine teslim olan Mehmetçiklere karşı yapılan linç girişimleri, işkence ve eziyet edilmesi, toplumumuzun vicdanını sızlatmıştır. Bu darbe girişimi; parlamenter demokrasinin, özgürlüklerin, özellikle de basın özgürlüğünün önemini ve anlamını bir kez daha çok net bir şekilde ortaya koymuştur. Bu vesile ile darbe girişimi sırasında şehit olan askerlerimize, polislerimize ve hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah´tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Ayrıca bugün Kıbrıs Barış Harekatının 42. Yıldönümü. Kıbrıs Fatihi önceki Genel Başkanımız ve Başbakanımız Bülent Ecevit´i, Rauf Denktaş´ı ve Barış Harekat´nda şehit olan kahraman askerlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.?
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli