Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

CHP´li Akın referandum çalışmalarını Manyas´la sürdürdü"

CHP´li Akın referandum çalışmalarını Manyas´la sürdürdü

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın referandum çalışmalarını Manyas´ta sürdürdü.

Partisinin Manyas İlçe Örgütü ile birlikte ilk olarak halk pazarını ziyaret eden Akın, burada Pazar esnafını tek tek ziyaret ederek ?hayırlı işler? dileğinde bulundu. Halk pazarında esnaf ve halkla sohbet eden Akın, referanduma ilişkin düşüncelerini paylaştı, sorulan soruları yanıtladı. Akın, hemşerilerinden anayasanın değiştirilmek istenen maddelerini dikkatle incelemelerini isteyerek ?Bakın anayasaya göre Cumhurbaşkanı tarafsız olacağına ilişkin yemin edecek. Ama değişiklikle aynı zamanda bir partinin genel başkanı olacak bir kişi Cumhurbaşkanı seçilmiş olacak. Bütün toplumu, seksen milyonu temsil etmesi gereken cumhurbaşkanı bu koşullarda nasıl tarafsız olacak? Partisini ve partililerini temsil edecek Cumhurbaşkanı hepimizi temsil edebilir mi? Yaptığı uygulamalarda, atamalarda tarafsız davranabilir mi? Bu yüzden tarafsız Cumhurbaşkanı mı istiyoruz yoksa bir partinin taraflı davranacağı çok açık olan başkanının cumhurbaşkanı olmasını mı istiyoruz? Referandumda buna karar vereceğiz.? dedi.
Halk pazarından ayrıldıktan sonra Manyas ilçe merkezindeki esnafı da ziyaret eden Akın, burada yaptığı sohbetlerde anayasa değişikliği ile getirilmek istenen tek adam rejiminin sakıncalarını anlattı.
Akşam saatlerinde ise Manyas İlçesine bağlı Salur ve Kızıksa mahallerine geçen Akın, kahvehaneleri ziyaret ederek hemşe-rileriyle sohbet etti.

Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı