Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

CHP´li Akın, Toprak Mahsulleri Ofisi´ni göreve davet etti

CHP´li Akın, Toprak Mahsulleri Ofisi´ni göreve davet etti

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, çeltik hasadının başlaması nedeniyle yaptığı açıklamada, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)´ni göreve çağırdı.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, çeltik hasadının başlaması nedeniyle yaptığı açıklamada, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)´ni göreve çağırdı.
Akın, yaptığı yazılı açıklamayla, ülkemizde çeltik hasadının başladığını hatırlatarak, tüm çeltik üreticilerimize bereketli ve bol kazançlı bir hasat dönemi diledi.
Akın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ?Seçim bölgem Balıkesir çeltik üretiminin yaygın olduğu bir yer. Üreticilerimiz bin bir emekle yetiştirdikleri çeltik için iyi bir fiyat bekliyorlar. Çeltik üretiminin çok masraflı ve çok zahmetli olduğunu yakından biliyorum. Haklı olarak emeklerinin karşılığını almak istiyorlar. Ancak çeltik üreticileri ile yaptığım görüşmelerde piyasada oluşan fiyatın beklentinin çok altında olduğunu görmüş bulunmaktayım. Son yıllarda ülkemizde çeltik üretim miktarında ciddi artışlar olduğunu biliyoruz. Beklentimiz çeltikte ülkemizin kendi kendine yeter bir noktaya ulaşmasıdır. Ama hala açığımız var. İhtiyacımız olan miktarın bir bölümünü ithalat yoluyla karşılıyoruz. Bu anlamda çeltik üretiminin ve verimliliğinin artırılması konusunda daha yapılması gerekenler olduğunu da biliyoruz. Düşük oluşan çeltik fiyatları üreticilerimiz için caydırıcı bir seviyededir. Emeğinin karşılığını alamayan üreticilerimiz çeltik üretimini bırakacaklarını belirtiyorlar. Bu durumda ülkemizde üretimi düşen çeltik için ithalat kapıları açılacaktır. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi GDO´lu pirinç ithalatı gibi tartışmalar başlayabilecektir. Halkımızın yeterli ve sağlıklı beslenebilmesi için çeltik üretimimizi tüketimi karşılayabilecek noktaya taşımamız zorunlu olmuştur. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı çeltik üreticilerimizin sıkıntılarına duyarsız kalmamalıdır. TMO piyasayı düzenlemek, düşen çeltik fiyatlarını yukarıya çekmek, üreticilerimizin yeterli gelir elde edebilmelerini sağlamak için bir an önce piyasaya girmelidir.?
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli