Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

CHP´li Akın, turizm sektörüne yanlış yapıldığını açıkladı

CHP´li Akın, turizm sektörüne yanlış yapıldığını açıkladı

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, ?İktidarın eli turizmcinin cebinde, turizm payı sektöre darbe vuracak haraçtır, turizm sektörüne yanlış yapılıyor? dedi

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, ?İktidarın eli turizmcinin cebinde, turizm payı sektöre darbe vuracak haraçtır, turizm sektörüne yanlış yapılıyor? dedi.
CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, iktidarın Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı adıyla yeni bir fon kurarak sektörü adeta sömürmeye niyetlendiğini söyledi. 

Ahmet Akın, ?Kamu yararına kurulacakmış gibi görünen bu ajans, devleti şirket gibi yönetme zihniyetinin ürünüdür. Sayıştay denetime ve Kamu İhale Kanunu´na tabi olmayacak bu ajans ülkemizin turizmini tanıtmaktan öte başka amaçlarla kurulmaktadır? dedi.
Akın, Balıkesir´in Marmara ve Ege´de uzanan kıyıları, sahip olduğu doğal ve termal zenginlikleri, biyolojik çeşitliliği ve tarihsel atmosferi bir arada yaşatan güçlü bir turizm profile sahip olduğunu, turizmin Balıkesir ekonomisinde önemli bir yerinin bulunduğunu ifade etti.
?İktidar, boş kasasını doldurmak için halkın, üretenin, çalışanın cebinden nasıl para alabilirim arayışında? ifadelerine yer veren Ahmet Akın Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı´nın başta Balıkesir olmak üzere ülke turizm sektörüne darbe vuracağını söyledi.
Ahmet Akın ?Turizm Payı? adı altında turizm sektörünün bel kemiği işletmelerden adeta yeni bir ?haraç? alınacağını vurgulayarak şöyle devam etti: ?Turizm payı adı altında adeta haraç alınması sektörü dinamitlemek demektir. Turizm sektörünün her geçen yıl iyiye gittiği yönünde açıklamalar yapılıyor, turist sayında artış yaşandığı bilgisi veriliyor. Turizm kaynaklı Hazineye aktarılan gelirlerin artması anlaşılan bazı kesimlerin iştahını kabarmış durumda ki, iktidar elini sektörün cebine sokuyor. Turizm payı, nedir? Getirilen yeni düzenlemeye göre turizm işletmecisi ve yatırımcısından faaliyetleri sonucunda elde ettikleri net satış ve kira gelirlerinden farklı oranlarda pay almak. Bu şekilde kurulacak ajansa para aktarmak. Bu para, aktarılacak olmasına da nerede nasıl kullanılacağı bir muammadır. Bu düzenlemenin yansıması, turizm sektöründe önce istihdamı etkileyecek. İşveren işçi çıkaracak. Feda edeceği ilk kalem işçisi olacak. Çünkü karlılığı azalacak. Hatta turizmci bu payı ödeyemeyeceği için icralık olacak. Turizmcinin sırtından geçinmeye kalkan iktidar bu düzenlemeden yol yakınken vazgeçmeli.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli