Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

CHP´Lİ AKIN; ULU ÖNDER ATATÜRK´ÜN BALIKESİR´E GELİŞİNİN 98. YILDÖNÜMÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYINLADI?

CHP´Lİ AKIN; ULU ÖNDER ATATÜRK´ÜN BALIKESİR´E GELİŞİNİN 98. YILDÖNÜMÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYINLADI?

?ATATÜRK´Ü ANLAMAK HER TÜRK EVLADININ GÖREVİDİR´

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Mustafa Kemal Atatürk´ün 98 yıl önce Balıkesir´e gelişinin bir tesadüf olmadığını vurgularken; Atatürk´ün bu ziyaretinde Zağanos Paşa Camii´nde verdiği hutbede çok önemli tarihsel mesajlar verdiğini anımsattı. CHP´li Akın, ?Atatürk, emperyalizme diz çöktüren Türk Milleti´nin en önemli halkası ve Kuvayı Milliyenin başkenti Balıkesir´den tarihsel önemli mesajlar verdi? dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Atatürk´ün Balıkesir´e gelişinin 98. yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Atatürk´ün 6 Şubat´ta Balıkesir´de olduğunu 7 Şubat´ta da Zağanos Paşa Camii´nden hayatının ilk ve tek hutbesini verdiğini hatırlattı. 4 Şubat´ta Lozan Barış görüşmelerinin kesilmesinin ardından Kuvayı Milliyenin başkenti Balıkesir´e giderek mesaj veren Mustafa Kemal Atatürk´ün aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti´nin kurulmasına ışık tutan konuşma yaptığını anlatan Ahmet Akın şunları söyledi:

?Tarihe Balıkesir Hutbesi olarak geçen Atatürk´ün hutbesi, o gün olduğu kadar bu güne de ışık tutuyor. ?Milli emeller, milli irade yalnız bir şahsın düşünmesinden değil, millet fertlerinin tamamının arzularının, emellerinin birleşmesinden ibarettir´ diye seslenen Atatürk´ün her sözünün dikkatle feyz alınması gerekir. O´nu ve fikirlerini anlamaya çalışmak her Türk evladının birinci görevi olmalıdır. Biz Balıkesirliler, O´nu daha çok anladığımız bu günde, Atatürk´ün Balıkesir´e geldiği gün olarak Kuvayı Milliye ruhunu daha coşkuyla yaşarız. Mustafa Kemal Atatürk´ün büyük önem verdiği Balıkesir´e ziyaretlerinin 98. yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yakın silah arkadaşları olmak üzere vatan ve millet uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.?



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı