Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP´li Akın, Vatandaş kombiyi açamaz oldu

CHP´li Akın, Vatandaş kombiyi açamaz oldu

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, doğalgaza 2 ayda 3. kez zam yapıldığını belirterek, yeni zamların kapıda olduğunu kaydetti.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, doğalgaza 2 ayda 3. kez zam yapıldığını belirterek, yeni zamların kapıda olduğunu kaydetti.
Doğalgazın fiyat tarifelerinde; konut, ticarethane, sanayi ve elektrik üretim santralleri abone gruplarında % 1 oranında zam yapıldı. Doğalgaza yapılan söz konusu zam 59 gün içerisinde yapılan 3. zam oldu.
CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, 1 Mart 2021 tarihi itibarıyla geçerli olan % 1 oranındaki doğalgaz zammıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.
Akın, açıklamasında şunları dile getirdi: ?Karadeniz´deki doğalgaz rezerviyle ilgili vatandaş indirim müjdesini beklerken, 2021 yılının henüz ilk aylarında art arda zamlar adeta yağmur olup yağdı. Vatandaşa verilen doğalgaz müjdesi otomatikleşen zamma dönüştü. Vatandaş kombiyi açmaya korkar hale geldi. 2 ayda 3 kez zamlanan doğalgaz faturaları cepleri yakıyor. Müjde bekleyen vatandaş, zamlı faturalarla boğuşuyor. Doğalgazda henüz iki ay içerisinde 1 oranlarıyla toplam 3 kez zam yapılması iktidarın tepki yönetimi yaptığını da gösteriyor. İndirim müjdesi veren iktidar büyük zamların yaratacağı tepkiyi peş peşe yapılan ve adeta otomatikleşen zamlarla yönetmeye çalışıyor. Ortada indirim de müjde de yok; ama her ay zamlanan faturalar var. BOTAŞ 2020´de pandemi nedeniyle fiyatların düşmesi üzerine LNG alımını artırarak maliyetleri azaltmıştı. Ama bu düşük fiyatlar vatandaşa yansıtılmadı. Hatta 2020 yılında doğalgaz yıllık bazda % 12 oranında zamlandı. 2021 yılının ilk gününde ilk olarak % 1 oranında zam ardından 1 Şubat itibarıyla % 1 oranında zam ve son olarak da 1 Mart itibarıyla % 1 oranında üçüncü kez zam yapıldı. Bu yıl LNG fiyatlarında da ciddi artış var. Türkiye´nin boru gazıyla ithal ettiği doğalgaz fiyatları da büyük oranda petrol fiyatlarındaki değişime göre 6 ay gecikmeli olarak belirleniyor. Döviz kurlarındaki artış da önümüzdeki dönemde enerji zamlarında belirleyici olacak. Bu durum; vatandaşımıza bir sonraki ay da müjdenin değil, yeni zamların kapıda olduğunu gösteriyor.?
Haber: Mehmet Ertan



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli