Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

CHP´li Akın, vatandaşa kış zor geçecek

CHP´li Akın, vatandaşa kış zor geçecek

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, doğalgaz ve elektrik zamları ile ilgili olarak verdikleri araştırma önergesi üzerine TBMM Genel Kurulu´nda yaptığı konuşmada AKP iktidarına yüklendi.

?1000 odalı sarayın doğalgaz ve elektrik faturası ne kadar?? diye soran CHP´li Akın, ?Sayın Cumhurbaşkanı ve yanındakiler tasarruf için Çankaya Köşkü´ne taşınmayı düşünüyor mu?? dedi.
Son 3 ayda doğalgaz ve elektriğe ardarda zam yapıldığını söyleyen Akın, ?Kış aylarının vatandaşlar için zor geçeceğini? ifade etti.
Son 1 yılda konutta elektriğe % 45, doğalgaza % 35 zam geldiğini hatırlatan Akın ?Hangi işçi, hangi emekli % 45 zam aldı?? diye sordu. Akın, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Bir kasırga tehdidi vardı, kasırga tehdidini atlattık, teğet geçti ama şu anda yaşadığımız zam kasırgası, zam tayfunu çok büyük derecede halkımıza işlemiş durumda. Bakın, sizler AK Parti hükümetleri olarak her zaman hemen döviz yükseldiğinde zammı yapıştırıyorsunuz, öyle değil mi? E be arkadaşım, şimdi dolar düşüyor, indirin o zaman, zam yapmaya ne gerek var? Sabah kalktık, yine zam, yine zam, yine zam. BOTAŞ´ı kar şampiyonu yaptınız, BOTAŞ´ı Varlık Fonu´na aldınız. Şimdi amacınız BOTAŞ´ı kefil göstererek, BOTAŞ´ın üzerinden teminatlandırarak para almak mı? Nasılsa Varlık Fonu´nda kontör yok. Başında Sayın Cumhurbaşkanı var, yanında damadı var, e buyurun size nimet kapısı. İstediğiniz gibi BOTAŞ´ı büyütün, ondan sonra teminat olarak kullanın. Bir de üstüne Türkiye Cumhuriyeti´nin makamlarının itibarını yerle bir ettiğiniz için gittiniz Amerikalı bir şirketin yanına koydunuz, dediniz ki: ?Bize inanmıyorsunuz, kendinize inanın.´ Bu ayıptır, günahtır, yazıktır değerli arkadaşlar. Bakın, enerjiyi, doğalgazı, yakıtı devlet için vergi dairesine çevirdiniz ve milletimizi vergilerle terbiye etmeye çalışıyorsunuz, bu çok ayıp bir şey arkadaşlar. Sizin göreviniz iktidar olarak bu vergileri indirmek, tam tersine milletin asgari ücretle yaşamasını sağlamak. Hem asgari ücreti koyuyorsunuz hem de adama dörtte 1´ine enerji faturası ödetiyorsunuz. Şimdi, ben buradan sizin samimiyetinizi test etmek istiyorum, bütün milletvekillerimizin, bir kanun teklifi verdik, bu kanun teklifi şöyle: Doğal gazda KDV´yi % 18´den % 1´e indiriyoruz ve ÖTV´yi kaldırıyoruz. Hodri meydan. Eğer milleti düşünüyorsanız buna onay verin hiç kimseyi ayırmadan.?
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Akın vatandaşa geçecek
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli