Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

CHP´li Akın´dan, askerlerin ve ailelerinin mağduriyetlerini giderecek kanun teklifi

CHP´li Akın´dan, askerlerin ve ailelerinin mağduriyetlerini giderecek kanun teklifi

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, askerlerin ve ailelerin yaşadıkları mağduriyetleri giderecek bir kanun teklifi verdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, askerlerin ve ailelerin yaşadıkları mağduriyetleri giderecek bir kanun teklifi verdi.
Askerlik borçlanmasının kaldırılmasını isteyen CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, askerlikte geçen sürenin SGK primlerini de Milli Savunma Bakanlığı´nca ödenmesini talep etti.
CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın askerlerimizin ve ailelerinin yaşadıkları mağduriyetleri giderecek bir kanun teklifi verdi.
Akın, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti: ?Vatani görevini yerine getiren vatandaşlarımız çifte mağduriyetle karşı karşıya kalıyor. Askerde bulunduğu döneme ait sosyal güvenlik primini askerlikten sonra borçlanarak cebinden ödemek zorunda kalıyor. İşinden ayrılarak askere gittiği için zaten gelirinden mahrum kalıyor. Sosyal güvenlik primi de ödenmediği için bakmakla yükümlü olduğu eşi, ana ve babası için gelir testi yapılarak Genel Sağlık Sigortası Primi tahakkuk ettiriliyor. Gelirden yoksun kalan aile bu primleri de ödeyemediği için sağlık hizmetlerinden yararlanamıyor. Vatana hizmet amacıyla askere giden bir kişi hem askerlik borçlanması ile hem de aile bireylerine ait Genel Sağlık Sigortası Primi borcu ile karşı karşıya kalmaktadır. Askerliğini yapmakta olan bir kişinin bu tür ilave yükümlülüklerle karşılaşması hoş değildir. Ülkemiz bu ilave yükleri onların sırtından alacak güce sahiptir. Bu kişilerin askerlik süresince oluşacak sosyal güvenlik prim borçlarının Milli Savunma Bakanlığının bütçesinden karşılanması, bakmakla yükümlü oldukları kişilerin de prim ödemeksizin sağlık hizmetlerinden yararlanması gerektiği düşüncesinden hareketle bu kanun teklifini vermiş bulunmaktayım.?
Haber Merkezi



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı