Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

CHP´li Akın´dan Balıkesir´in simgesi Kara Tren´in Manisa´ya kiralanmasına tepki

CHP´li Akın´dan Balıkesir´in simgesi Kara Tren´in Manisa´ya kiralanmasına tepki

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir Gar havzasında sergilenen ?Kara Tren?in TCDD Genel Müdürlüğü tarafından Manisa Yunus Emre Belediyesi´ne kiralanmasına tepki gösterdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir Gar havzasında sergilenen ?Kara Tren?in TCDD Genel Müdürlüğü tarafından Manisa Yunus Emre Belediyesi´ne kiralanmasına tepki gösterdi.
Ahmet Akın, ?Ortada borçlu bir belediye var. Belediye TCDD ile protokol imzalıyor ve 2 bin 557 lira artı KDV´ye bu lokomotifi bir yıllığına kiralıyor. Akla mantığa sığmıyor neden kiralanır? Amaç sadece bir kara treni 20 yıllık yerinden kaldırıp başka bir yerde sergilemek mi yoksa başka nedenler mi var? Belediye ve TCDD Genel Müdürlüğü bir açıklama yapacaktır diye umuyorum? dedi.
Balıkesir Gar havzasında sergilenen ?Kara Tren? TCDD Genel Müdürlüğü ile Manisa Yunus Emre Belediyesi arasında imzalanan protokol ile 1 yıllığına Belediye tarafından sergilenmek üzere kiralandı. Kiralama bedeli olarak Yunus Emre Belediyesi TCDD´ye 2 bin 557 lira artı KDV ödeyecek. TCDD Genel Müdürlüğü´nün Balıkesir´in bağlı bulunduğu İzmir 3. Bölge´ye verdiği talimat üzerine 18 Mayıs 2019 tarihinde Manisa´ya nakledilen ?Kara Tren´ 1 yıl boyunca Yunus Emre Belediyesi tarafından sergilenecek.
?Kara Tren?in yaklaşık 20 yıldır Balıkesir Gar Havzasında sergilendiğini hatırlatan Akın, ?Balıkesir tarihinde önemli bir sembolün TCDD Genel Müdürlüğü´nde masa başında oturanların aldığı kararlarla yerinden edilmesi akla mantığa sığmıyor.? diye konuştu.
Akın, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Borçlu bir belediye kiralama yoluyla Balıkesir´in sembollünü ilçesinde sergilemek üzere götürüyor. Her şeyden önce bu kararı alan TCDD Genel Müdürlüğü kime sordu. Bu lokomotif TCDD´nin envanterin de bir ?mal´ gibi görülebilir. Ama Balıkesir ile özdeşleşmiş tarihsel sembol bu şehrin paydaşlarına sorulmadan neden yerinden edilir? Hiçbir Balıkesirliye sormayan TCDD Genel Müdürlüğü´nün haklı tepkilerle karşılaşmış olmasına şaşırmıyorum. Bu hatadan nasıl dönülür biz Balıkesirliler TCDD´den bir açıklama bekliyoruz.?
Yunus Emre Belediyesi´nin de borçlu bir belediye olduğuna dikkat çeken Akın ?Borçlu bir belediye böyle bir kiralama ile neyi amaçlamıştır? Halkın parasını ne için ve nasıl harcadıkları ortada. Yunus Emre Belediyesi de kendisine oy veren hemşerilerine bir açıklama yapacaktır diye umuyorum? sözleriyle tepki gösterdi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli