Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

CHP´li Akın´dan, çıraklar ve stajyerler için kanun teklifi

CHP´li Akın´dan, çıraklar ve stajyerler için kanun teklifi

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın´dan çıraklar ve stajyerler için kanun teklifi geldi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın´dan çıraklar ve stajyerler için kanun teklifi geldi.
Ahmet Akın, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda değişiklik yapılarak çıraklıkta geçen sürelerin borçlanılabilmesini ve sigorta başlangıcı olarak kabul edilmesini sağlayacak bir Kanun Teklifi hazırlayarak TBMM Başkanlığına verdi.
Akın, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada ?Çıraklıkta geçen süreler için sadece iş kazası ve meslek hastalığı sigortası yapılmaktadır. Ayrıca yapılan bu sigorta uzun vadeli sigorta kollarından olan yaşlılık, malullük ve ölüm sigortasının başlangıcı olarak kabul edilmemektedir. Çok sayıda vatandaşımız bu durumun düzeltilmesi için bizlere müracaat etmektedir. Gittiğim her yerde bu taleple karşılaşıyorum. Bu durumun düzeltilmesi gerekiyor. Çıraklar ve işyerlerinde mesleki eğitim gören stajyerlerin de yaşlılık, malullük ve ölüm sigortasından yararlandırılmaları ve sigorta başlangıcının buna göre düzenlenmesi gerekmektedir? dedi.
İşte! Akın´ın kanun teklifi: ?3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununda belirtilen çıraklar ile staj yapan meslek lisesi öğrencileri ve yükseköğretim öğrencileri hakkında stajları süresince iş kazası ve meslek hastalığı sigortası uygulanmaktadır. Ancak 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 38. Maddesine göre çıraklar ve stajyerlere uygulanan iş kazası ve meslek hastalığı sigortası malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarının sigortalılık süresinin başlangıcı olarak kabul edilmemektedir. Çırak ve stajyerlerin sadece kısa vadeli sigorta ile sınırlı tutulmuş olması mağduriyetlere yol açmaktadır. Bu durumda olan çok sayıda vatandaşımız bunun düzeltilmesini ve kendilerinin de çıraklık ve stajları nedeniyle uzun vadeli sigorta dallarından yararlandırılmalarını talep etmektedirler. Kanun teklifi ile çıraklık staj süreleri için borçlanma imkanı getirmek, çıraklık ve staja başlama tarihinin sigorta başlangıcı olarak kabul edilmesi amaçlanmıştır.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli