Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

CHP´li Aytekin, Cumhurbaşkanının başlattığı kampanyayı eleştirdi

CHP´li Aytekin, Cumhurbaşkanının başlattığı kampanyayı eleştirdi

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin ?Günde 4,5 milyon lira harcayan saray, vatandaştan para istiyor.? dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin ?Günde 4,5 milyon lira harcayan saray, vatandaştan para istiyor.? dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın yaptığı Milli Birlik ve Dayanışma Kampanyası´na yönelik tepkilere CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin´de katıldı.
Sosyal Devlet´in vatandaştan para toplayamayacağını belirten Aytekin ?Kasada bir kuruş para yok, insanlara evde kalın diyorlar, evde kalmak için de bize bağış yapın diyorlar. Böyle bir rezalet 1500 yıllık Türk tarihinde görülmemiştir.? dedi.
Aytekin, açıklamasını şöyle sürdürdü: ?Küresel bir salgının, yerel ölçekte nasıl yönetilemediğini ve nasıl bir krize sebep olduğunu hep birlikte görüyoruz. Devletler, vatandaşlarını evde tutup her biri için ekonomik kaynak yaratırken, para basarken Dünya Lideri çıkıyor, pamuk eller cebe, bakın ben de 7 maaşımı bağışlıyorum diyor. Vatandaşa IBAN adresi veriyor. Bunun en kısa anlamı sadece rezalettir. Sosyal Devlet vatandaşından para toplamaz. Bağış kampanyası düzenlemez. Vergi gelirlerini denetleyen, hazineyi kontrol eden devlet aygıtı bağış yapmaz, yardım eder. Salgınla ilgili olarak, belediyeler tedbir almaya çalışıyor. Salgının İstanbul´u, Ankara´yı, İzmir´i nüfus yönünden kalabalık olan illeri nasıl tehdit edebileceği biliniyor. Bu yüzden, yerel idareler insanlara evde kalın diyor. Bunun sonucunda da ihtiyaç sahipleri için kampanya açıyor. Oturduğunuz sarayın bir günlük masrafı Sayıştay raporlarına göre 4,5 milyon lira. Geçin Çankaya köşküne, sarayın kalan 8 aylık bütçesini vatandaşa ayırın. Yetmez, daha iki ay önce Kızılay aracılığıyla TÜRKEN Vakfı´na Başkent Gaz tarafından 8 milyon Dolar bağış yaptırıldığını konuşuyorduk o paraları getirin. Zengin ettiğiniz müteahhitlerden, garanti geçişli proje yüklenicilerinizden alın. İnsanlar evlerinde kalmak için zaten kira ödüyor, devlete niye bağış yapsın. Devlet, zengin ettiği ihale baronlarından, millete küfreden ihalecilerden alacak, evde tuttuğu vatandaşa verecek. En basitinden, Balıkesir´de insanlara suyu bile hala paralı satıyorsunuz. Güya borcundan dolayı kimsenin suyu kesilmeyecekti. Her şeye para olarak bakıyorsunuz. Sen devletsin, sen para toplamazsın, sen parayı verirsin. Al kararını 3 ay boyunca elektrik, su, doğalgaz bedava de. Faizle para satma. Kamu bankaları geliri düşük yurttaşlarımıza kredi satıyor, 30 ay vadeli, başlı başına ayrı bir rezalet. Bu kampanya üzerinden de bir ayrışma doğurmaya çalışıyorlar. Halen daha koltuğun derdine düşmüşler, kampanyayı eleştireni linç ettirerek kendi seçmenlerini bir arada tutmak isteyecekler. El insaf ölüyoruz, öleceğiz dünya bitecek ama halen siyasi beklenti peşindeler. Biz vatandaşımıza yardım ederiz, bunun için gerçek ihtiyaç sahiplerine bu parayı ulaştıracağından emin olduğumuz belediyelerimiz aracılığıyla bunu yaparız.?
Merkezi Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli