Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

CHP´li Aytekin´den pandemide esnafa nefes aldıracak yasa teklifi

CHP´li Aytekin´den pandemide esnafa nefes aldıracak yasa teklifi

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin´den esnafa nefes aldıracak teklif geldi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin´den esnafa nefes aldıracak teklif geldi.
Teklife göre, küçük esnafın prim borçlarının Hazine tarafından karşılanması isteniyor.
CHP Milletvekili Aytekin, pandemi sürecinde kapanma tarihinin başladığı Mart 2020´den itibaren sigorta primlerinin Hazine´den karşılanmasına ilişkin kanun teklifini Meclise sunduğunu bildirdi.
Edremit´te partisinin temsilcileri ile birlikte esnaf ziyaretlerini sürdüren CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Lokantacılar ve Kahvehaneciler Odalarına yaptığı ziyarette esnafa nefes aldıracak teklifini açıkladı.
Esnafın dükkanlarını tek tek kapattığı, elektriklerinin sayaçlardan değil direklerden kesildiği yerde iktidarın borçları silmek yerine ertelediğini söyleyen Aytekin, "Beşli çeteye gelince tek kalemde silinen milyonlarca liralık borçlara rağmen, küçük esnafın bankadan aldığı krediler faiziyle erteleniyor. İktidar pandemi sürecini eline yüzüne bulaştırdı. Ülkenin gerçek gündemi yoksulluk, işsizlik ve ekonomi. Buna karşın iktidar yapay gündemle ülkeyi meşgul ediyor." dedi.
Meclise sunduğu teklifle pandemi sebebiyle tedbirlerin alındığı Mart 2020´den itibaren küçük esnafın sigorta prim borçlarının Hazine´den karşılanmasını önerdiğini söyleyen Aytekin "Devletin görevi vatandaşı ve esnafı korumaktır. Ülkede dipten dibe büyük bir ekonomik buhran var. Kendilerine yakın müteahhitlere gelince her türlü kolaylığı sağlayan iktidar, esnafının batışına göz yumuyor. Verdiği ufacık desteği büyük bir iş gibi anlatanların bu ülkeye vereceği hiçbir şey kalmamıştır. Çünkü bu iktidar kendilerine şatafatlı sofraları layık görürken, vatandaşın sofrasındaki ekmeği zehir etmiş, sofrasındaki azığa kan doğramıştır. Verdiğimiz bu teklif ile küçük esnafın her gün büyüyen derdine derman olmak, nefes almak istiyoruz. Teklifin tüm parti grupları tarafından kabul edilmesi gerekliliği ortadadır." diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu