Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

CHP´li Başkan Ayvalık´ın büyümesine karşı!

CHP´li Başkan Ayvalık´ın büyümesine karşı!

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Türkan Saylan Eğitim ve Kültür Merkezi´nde Ayvalık Tabiat Platformu üyeleriyle bir araya geldi.

Platform sözcüsü Şükrü Kaygısız´ın açılış konuşmasını yaptığı toplantıda gündem maddeleri olarak, iki hafta önce yaşanan sel felaketi, imara açılması planlanan Patriça Mevkii ve zeytinlik arazileri, doğal sit alanlarının yeniden belirlenme çalışmaları, Engürü Sitesi önünde kurulan balık çiftlikleri, Tıfıllar Mahallesi´ndeki altın ve gümüş maden ocağı kurulma teşebbüsleri, Alibey Adası arka denize kurvaziyer limanı projeleri olarak belirlendi.
Kaygısız, dernek üyeleri tarafından yaptıkları teknik araştırmaların ve çözümlerin yanı sıra alınan kararların duyulması için başlattıkları yasal mücadeleleri anlattı.
Başkan Gençer, her türlü rant çalışmalarına geçen yaklaşık üç yıllık yönetimleri süresince karşı durduklarını ve durmaya devam edeceklerini söyledi.
Gençer´´ Ayvalık´ın korunması konusunda sizleri yanımızda görmekten çok mutluyuz. Çevre konusunda örnek çalışmalarınızla ve birçok yöreye örnek oluyorsunuz. Sizi takdir ediyoruz. Biz kanuni görev ve sorumluluklarımızda olmayan birçok konuda da aracı olmaya devam edeceğiz. Afet süresince yaptıklarımızı biliyorsunuz. Mümkün olduğu kadar az hasarla atlatmak için elimizden geleni yaptık. 30 yıl önce yapılan bütün binalar sele maruz kaldı. Eski yapılar dimdik ayakta. Belediyeler olarak ve vatandaşlar olarak hatalar yapmışız. Çözüm zor ama çözmek zorundayız. Laka Deresi´nde ıslah etme çalışmalarımız sürüyor. Tıfıllar Mahallesi maden ocağı konusunda da muhtarlarımızla birlikte her platformda karşı olduğumuzu ifade ettik. Kuruvaziyer limanına karşı değilim. Ancak betonlaşıp, otel ve AVM yapımına hep birlikte karşıyız´´ dedi.

Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli