Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

CHP´li başkan Palaz, dijital ortamda çalışmalarını anlattı

CHP´li başkan Palaz, dijital ortamda çalışmalarını anlattı

Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, Cumartesi günü saat 14:00´te ilçemizde görev yapan basın mensuplarının da katılımlarıyla Facebook ve İnstagram gibi çeşitli sosyal medya hesaplarından gerçekleştirdiği canlı yayın ile gündeme dair soruları yanıtladı.

Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, Cumartesi günü saat 14:00´te ilçemizde görev yapan basın mensuplarının da katılımlarıyla Facebook ve İnstagram gibi çeşitli sosyal medya hesaplarından gerçekleştirdiği canlı yayın ile gündeme dair soruları yanıtladı.
Başkan Palaz, korona virüs salgını sürecinde Gönen Belediyesi olarak yaptıkları çalışmaları, maske dağıtımı, yaklaşan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinliği ile ilgili çeşitli konularda açıklamalarda bulundu.
Başkan Palaz, yaptığı açıklamada ?Salgın sürecinde 90 kırsal mahallemizde ilaçlama dezenfektasyon çalışmalarımızı tamamladık, bununla beraber dönem itibariyle bölgemizde sivrisinek ve lavra mücadelemiz devam ediyor. Eş zamanlı olarak sokaklarda yaşayan can dostlarımızın için ekiplerimiz her gün çeşitli noktalara mama ve su bırakmaya devam ediyorlar. Ekiplerimiz şehir merkezimizde özelikle esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın günlük yaşamlarının olumsuz etkilenmemeleri için geceleri detaylı ilaçlama dezenfektasyon çalışmalarını gerçekleştirdi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Gönen İtfaiye Grup Amirliği işbirliğinde ekiplerimiz şehrimizin en işlek caddelerinde temizlik çalışmaları gerçekleştirdi.? ifadelerini kullandı.
Palaz, maske temin edemediklerini açıkladı
Salgın sürecinde vatandaşların sağlığını koruma aşamasında en gerekli olan maske konusunu bizzat kendisi tarafından yakından takip edildiği bilgisi veren Başkan Palaz, ?Maske üreten bütün firmalar ile belediyemiz adına iletişim halindeyiz ancak devletimiz tarafından maske satışının yasaklanmasından dolayı firma sahipleri maske satışı gerçekleştiremiyor. Bizlerde imkanlar dahilin de temin edebildiğimiz 70 bin tane maskeyi şehir merkezimizde, kapalı pazar yerleri girişlerinde ve 90 kırsal mahallemizdeki muhtarlarımız aracılığıyla halka dağıttık. Gönen Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü´nde bayanlarımızın katkılarıyla günde yaklaşık 900 tane maske üretimi gerçekleşiyor orada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Orada üretilen maskelerin Vefa Sosyal Destek Grupları aracılığı ile vatandaşlarımıza dağıtımlar devam ediyor, hafta içinde Kent Konseyimiz başkanlığı tarafından yine şehir merkezinde maske dağıtımı gerçekleştirildi onlara da sürece katkıda bulundukları için teşekkür ediyorum. Maske konusunda biraz sıkıntılı dönemden geçtik ancak bu önümüzdeki haftalarda maske konusunun tamamen çözüme kavuşacağına inanıyorum.? dedi.
Salgından dolayı uygulanan yasaklar nedeni ile sokağa çıkamayan ve eğitim süreçlerini evlerinde geçiren çocuklara bayram coşkusunu yaşatacaklarını ifade eden Başkan Palaz ?Belediye bandomuz tüm mahallelerimizde dolaşacak ve şehir anons sistemimizden çeşitli marşlar ile gün boyu kutlamalar sürecek. Birde çocuklarımıza küçük sürprizler yapmayı planlıyoruz umarım bu çalışmamızda Milli Eğitim Müdürlüğümüzde katkı sağlar ise tüm çocuklarımıza kalem, silgi, kalem tıraş gibi küçük hediyeler dağıtacağız.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber: Ahmet Ilgazlı



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı