Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

CHP´li Başkan´dan Altınova´ya modern pazaryeri müjdesi

CHP´li Başkan´dan Altınova´ya modern pazaryeri müjdesi

Ayvalık Belediyesi Mart 2018 ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

Ayvalık Belediyesi Mart 2018 ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.
Ayvalık Belediyesi Orhan Peker Sanat Galerisi´ndeki meclis toplantısı ve Çarşamba günü saat 10.00´da başladı.
Meclisin açılış konuşması yapan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, 23-24 Mart´ta Tarihi Kentler Birliği ile Ayvalık Belediyesi işbirliği ile hazırladıkları Tarihi Kentler Birliği Ayvalık Bölge Toplantısı´na meclis üyelerini ve Ayvalık´ta yaşayan herkesi davet ederek başladı.
Gençer, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Ayvalık olarak böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan oldukça çok mutluyuz. Ayvalık´ta bu toplantı ilk defa yapılacak ve bu toplantı UNESCO sürecimize de katkısı olacak. Bu toplantının oluşumunda Kültür ve Turizm Bakanlığı var, UNESCO organizasyon komitesi var, ÇEKÜL Vakfı var. Balıkesir Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, İl Kültür ve Turizm Müdürümüzde bizimle olacak.´´
Afrin´de devam eden Zeytindalı Harekatı´na da değinen Gençer, ?Terörle mücadele ediyoruz şehitlerimiz var. Amcamız huzur içinde yaşamak. Hepimiz aynı temennilerdeyiz. Şehitlerimize rahmet diliyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yanındayız. Hain terör örgütlerine karşı biriz ve bu harekâtının başarıyla sonuçlanmasını diliyorum´´ diye konuştu.
Gençer´in konuşmasının ardından Meclis gündem maddelerine geçildi. Alibey Adası hediyelik eşya satışı dükkanlarla yapılan protokol ile ilgili Meclis Hukuk Komisyonundan gelen raporu Başkan Yardımcısı Gökay Bacan okudu ve bir ay daha süre istendiğini belirtti. Oy birliği ile kabul edildi.
Merhume Ayla Yazgan´ın adının verilmesi ile ilgili şartı bağış talebi gündeme geldi. Başkan Gençer Ayla Yazgan´ın Altınova´da öğretmenlik yaptığını ve burası için çok önemli biri olduğunu ifade etti. Merhume Yazgan adına yakınlarından Altınova AYBEGEM´de bir bilim odası ve basketbol sahası yapılması için talep gündeme geldi ve oy birliği ile kabul edildi.
At Arabacılar Meydanından bulunan esnafın Perşembe Pazarı´na belediyece gösterilecek yere taşınması görüşüldü.
Altınova´da Modern pazaryeri yapımı için 2 milyon 900 bin TL kredi kullanılması görüşüldü. Altınova pazaryerine bölgenin büyük ihtiyacı olduğunu vurgulayan Başkan Gençer, toplam 4 milyonluk bir yatırım olduğunu, zamanla üstüne elektrik panelleri yapılabileceğini, kafeteryalar, çocuk kreşi yapılacağını da sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli