Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

CHP´li Başkandan roman müzisyenlere büyük destek

CHP´li Başkandan roman müzisyenlere büyük destek

Edremit´in CHP´li Belediye Başkanı Hasan Arslan, ilçedeki müzisyenlerin belediyede istihdam edileceğini açıkladı.

Edremit´in CHP´li Belediye Başkanı Hasan Arslan, ilçedeki müzisyenlerin belediyede istihdam edileceğini açıkladı.
Başkan Arslan, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü´nde ilçede ki roman müzisyenlere müjde verdi. Oluşturulacak saz heyeti ile Roman müzisyenlerin belediyede istihdam edileceğini bildirdi.
Edremit´te 8 Nisan Dünya Romanlar Günü nedeniyle Balıkesir Roman Dernekleri Federasyonu ve Edremit Belediyesi tarafından Şükrü Tunar Kültür Merkezi´nde etkinlik düzenlendi.
Etkinlikte konuşan Başkan Arslan, Romanların siyaset üstü bir şekilde değerlendirilmesini gerektiğini belirterek kamu kurumları, tüm siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin birlikteliğiyle sorunların daha kolay çözüleceğini kaydetti.
Romanların yaşam standartlarının yükseltilmesi ve kaliteli barınma sağlanması için kentsel dönüşümün önemine dikkat çeken Başkan Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile birlikte kentsel dönüşüm için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nda gerekli girişimlerin başlatıldığını dile getirdi.
Hekimzade Mahallesi´nde hazineye ait alana müzik müzesi yapmayı planladıklarını da söyleyen Başkan Arslan, ?Romanlar renkli hayatları kültürel ve sosyal değerlere katkı sağlayan vatandaşlar, ancak önemli sıkıntıları var. Eğlence sektöründe çalışan müzisyen arkadaşlarımız salgın dolayısı ile işlerinden sosyal güvenceden yoksunlar. Edremit Belediyesi olarak Roman vatandaşlarımızın müzisyenlerimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Bu arkadaşlarımızı bir saz heyeti oluşturarak belediyede istihdam edeceğiz.? dedi.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli