Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

CHP´li Belediye Meclis üyelerine Yunanistan´da gözaltı

CHP´li Belediye Meclis üyelerine Yunanistan´da gözaltı

Edremit Belediye Meclisi´nin 2 CHP´li üyesi Yunanistan´da polis tarafından gözaltına alındı.

CHP´nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce´nin Batı Trakya´da ki programına destek için Yunanistan´ın Gümülcine kentinde bulunan Edremit Belediye Meclis Üyeleri CHP´li Mehmet Ertaş ve Coşkun Taşkın Yunan polisi tarafından gözaltına alındı.
CHP´nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce´nin Batı Trakya´da ki programına destek için Yunanistan´ın Gümülcine kentinde bulunan CHP´li Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ve beraberinde ki belediye meclis üyeleri Mehmet Ertaş, Coşkun Taşkın ve Ali Yılmaz Diker, Yunan polisi tarafından hiç birarama belgesi olmamasına rağmen haksız bir şekilde arama yapıldı.
Çantalarında ve araçlarında yapılan aramalarda 10 adet Türk bayrağı ve üzerinde ?tamam? yazılı şapkalara el konulurken Edremit Belediye Meclis Üyeleri CHP´li Mehmet Ertaş ve Coşkun Taşkın ters kelepçe takılarak gözaltına alındı.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, ?Türkiye´de Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce´nin seçim kampanyasına taraftar olarak destek olmaktayız. Kendi şehrimizde ve bölgenizde devam ettiriyoruz. Muharrem İnce´nin Gümülcine çalışmalarına katkıda bulunabilmek için buraya geldik. Gümrük´ten geçtik, geçerken hiçbir programımız olmadı. Akşam burada kaldık. Bugün Muharrem İnce´yi beklerken iki arkadaşımızın yanına polis olduğunu öne süren sivil kişiler gelip ellerinde ki torbalarda ne olduğunu sorarak ellerinde arama yetkisi olmamasına rağmen çantaları açtırdılar. Çantaların içinden çıkan 10 Türk Bayrağı ve üzerinde ?tamam? yazan şapka vardı. Bunları buradaki arkadaşlarımıza hediye olarak vermek üzere yanımıza almıştık. Arkadaşlarımızı gözaltına alacaklarını öne sürüp götürürlerken geldiğimiz arabanın yanına giderek hiçbir arama yetkisi olmadan aracımızı didik didik arayarak arabadaki bayraklara da el koyarak arkadaşlarımızı gözaltına aldılar.? diye konuştu.
Yunan polisi tarafından ters kelepçe takılarak polis merkezine götürülen Belediye Meclis Üyeleri Mehmet Ertaş ile Coşkun Taşkın, yaklaşık 4 saat gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakıldılar.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli