Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

CHP´li Belediyeden, CHP mitingine giden personele soruşturma

CHP´li Belediyeden, CHP mitingine giden personele soruşturma

Erdek Belediyesi, 2019 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı´nın düzenlediği mitinglerine faal olarak katıldığı,

Erdek Belediyesi, 2019 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı´nın düzenlediği mitinglerine faal olarak katıldığı, araç konvoyları ve toplantılarına dahil oldukları gerekçesiyle memurlar hakkında, 657 Devlet Memurları Kanunu´na muhalefetten idari soruşturma başlattı.
Şaka gibi!
Yerel seçimlerde belediyede çalışan memurları ?muvafakatname vermeyiz? diyerek CHP´nin düzenlediği mitinglere zorla gönderen yerel yönetim, 11 aylık maaş alacaklarını gerekçe gösterip Erdek Belediyesi hakkında icra takibi başlatan aynı memurlar hakkında şimdi de, yerel seçimlerinde CHP Erdek İlçe Başkanlığı´nın düzenlediği mitinglerine, araç konvoyları ve toplantılarına faal olarak katıldıkları gerekçesiyle idari soruşturma başlattı.
Erdek Belediye Başkan Yardımcısı ve Disiplin Komisyonu Başkanı Hulusi Ay, idari soruşturma kapsamında memurlardan savunma istedi.
Hatırlanacağı üzere, Erdek Belediyesi´nde çalışan 6 memur 11 aylık maaş ve sosyal haklarının ödenmediğini gerekçe göstererek belediye hakkında icra takibi başlatırken, dönemin Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Başkanvekili Hasan Yapakçı, Başkan Yardımcıları Canan Kırdar ve Hulusi Ay, Zabıta Müdürü Osman Erdoğan ve Mali İşler Müdürü Ekrem Çetinkaya hakkında görevi kötüye kullanma ve tehditten dolayı Erdek Cumhuriyet Savcılığı´na suç duyurusunda bulunmuştu. Haber:
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false