Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

CHP´li belediyeler ihtiyaç sahibi öğrencilerin emrinde

CHP´li belediyeler ihtiyaç sahibi öğrencilerin emrinde

CHP Bandırma İlçe Başkanı Dr. Selim Panç, 2020/2021 eğitim-öğretim döneminde yüz yüze eğitim yapılamaması ile ilgili görüşlerini açıkladı.

CHP Bandırma İlçe Başkanı Dr. Selim Panç, 2020/2021 eğitim-öğretim döneminde yüz yüze eğitim yapılamaması ile ilgili görüşlerini açıkladı.
Pandemi dolayısıyla eğitim-öğretime bilindiği üzere 16 Mart 2020 tarihinde ara verildiğine vurgu yapan Dr. Panç, o günden bugüne yüz yüze eğitim yapılamamasından dolayı okulların fiziki olarak açılamadığını belirtti.
Eğitimde alternatif planların becerilemediğini, sürecin iyi yönetilemediğini kaydeden Dr. Panç, devamında şu ifadelere yer verdi: ?6 aydır Dünya Sağlık Örgütü ve alanın uzmanları salgınla ilgili sürekli açıklama-uyarı yapmalarına rağmen AKP tarafından öngörüde bulunarak gerekli önlemler alınmamış, bu yüzden diğer alanlar gibi eğitim alanında da belirsizlik hakim kılınmış, sorunların çözümünde ise çok geç kalınmıştır. Pandemi sebebiyle eğitim yatırımı yapılması gerekirken bütçesi yetersiz olan Milli Eğitim Bakanlığı´na ek bütçe verilmemiş ve Bakanlığın eli kolu bağlanmıştır. Süreç boyunca alt yapısı tam olarak sağlanmış alternatif planlar açıkça becerilememiş eğitim süreci iyi yönetilememiştir. Eğitim sorunlarının çözümü için öğretmenden öğrenciye okul yöneticisinden veliye tek başına bırakılmıştır. Sorunun çözümünü kendi inisiyatifleriyle aşmak zorunda kalan kişilerde kendilerince yöntemler aramaya başlamıştır.?
Tüm bu sorunların ve belirsizliklerin gölgesinde, okul öncesi ve ilkokul birinci sınıfların yüz yüze eğitimle ders başı yapacağını işaret eden Dr. Panç, ?Ayrıca, geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı yaptığı açıklama ile çocukları okula gönderme kararının velilere bırakmıştır. Bu doğru bir yöntem değildir. Okullar öğrenciler için hazırdır hijyendir güvenlidir denilerek öğrenciler ders başı yaptırılamamışken bu yöntem düşündürücüdür. Çocukların okula devam kararını veliler değil, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı birlikte alması gerekirken; ilgili bakanlar alenen ´Biz sorumluluk alamayız´ demişler, sorumluluktan kaçmışlardır. Bu durum, öğrenciler arasında var olan makasın açılmasına ve eğitimde eşitsizliklerin artmasına neden olacaktır. Velilerin tatmin edici bilgi alamadıkları için halen çocuklarını okula gönderip göndermemekte kararsız ya da nereye göndereceği konusunda soru işaretleri yaşadığı aşikardır. Oysa iktidar, şu tarihe kadar pandemi koşullarında alternatif çözüm tedbirlerini ve uygulama yöntemlerini net olarak açıklayabilseydi, öngörüde bulunabilseydi ve her alternatifte, veliler sorunların nasıl çözüleceği konusunda fikir sahibi olabilseydi, veliler çocuklarını bu sürece huzurlu bir şekilde hazırlayabilirdi. Çözüm yöntemi olarak uygulanan uzaktan eğitim konusu da başlı başına bir sorun yumağı haline geldi. Ders saatlerinde sağlanamayan disiplin, bağlantı problemleri, teknik yetersizlikler ve öğrencilerde ders alabilecekleri cihazların olmaması sorunların ilk göze çarpan kısımları olmuştur. Cihazı olmayan öğrencilerin sorunlarının nasıl çözüleceğine dair net bir fikir yok ve devletin üstlenmesi gereken bu sorumluluğu özel şirketler kampanyalarla yerine getirmeye çalışıyor. Milli Eğitim Bakanlığı´nın bu süreç içerisinde öngörüde bulunarak, tüm ihtiyaçların eksiksiz karşılanması gerekirdi. İktidar, sarayın ihtişamını itibar olarak tanımlarken eğitime erişemeyen öğrencilerin varlığıyla itibarın bir ilişkisini kuruyor mu sormak gerekiyor.? dedi.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu´nun geçtiğimiz günlerde kamuoyu ile paylaştığı, Türkiye´deki eğitim sistemi ve bu süreçte eğitimin nasıl olması gerektiğine dair 14 maddelik çözüm önerilerine destek verdiğinin altını çizen Dr. Panç, ?CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu´nun, Devlet okuluna giden 3 milyon 17 bin öğrencinin evinde internetin bulunmadığını, 754 bin 429 öğrencinin ise evlerinde televizyon bulunmadığını belirterek belediyelerin çalışma başlatmasını istemesinin ardından CHP´li Belediyelerimiz harekete geçti. 249 CHP´li Belediye Başkanımız, yüz yüze eğitim öncesinde okulların dezenfeksiyon işlemlerinin yapılmasını, girişlerinde maske ve hijyen kitlerinin dağıtılmasını ve belediyelerin imkanları ölçüsünde öğrencilere kırtasiye ve okula yardımcı eğitim setleri dağıtılmasını sağlıyor; ihtiyaç sahibi öğrencilerin uzaktan eğitime erişebilmesi için tablet, internet desteğinde bulunuyor Öğrencilerimizin okula güvenle gitmesi ya da uzaktan eğitim sürecinde eğitimden mahrum kalmaması için gerekli tüm hizmetleri yerine getiriyor. Ayrıca, Sivil Toplum Kuruluşlarının da katkısıyla, televizyonu olmayan 754.429 öğrenciye televizyon ulaştırılmasını sağlamak ve eğitime erişemeyen çocuklarımızın sorunlarını çözmek amacı ile bir kampanya gerçekleştiriyor.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı