Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

CHP´li Biçki, Büyükşehir Belediyesi´ni yanlıştan dönmeye davet etti

CHP´li Biçki, Büyükşehir Belediyesi´ni yanlıştan dönmeye davet etti

CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Balıkesir Umum Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarlar Odası´nı ziyaret etti.

CHP İl Başkanı Biçki, 1/5000 ölçekli planlarla ilgili yeni sanayi sitesi esnafının mağduriyeti hakkında oda başkanı İsmail Pala´dan bilgi aldı.
Ziyarette, 1/5000 ölçekli plan konusunda görüşlerini açıklayan CHP İl Başkanı Biçki, söz konusu plan değişikliği öncesi Küçüksan, madeni eşya sanatkârlar oda temsilcileri ile buradaki esnafa danışılmadığının net bir şekilde görüldüğünü söyledi.
1200 üyeye sahip küçük sanayi sitesini ilgilendiren böyle bir önemli konuda bu esnafların görüşünün alınması gerektiğine vurgu yapan CHP İl Başkanı Biçki, ?Büyükşehir Belediyemiz bu konuda bir konsensüs sağlayarak, üzerinde uzun uzun konuşularak ve kimsenin mağdur edilmeyeceği şekilde bir plan yapması gerekirdi. Ben yaptım oldu bitti mantığıyla bu işler yapılmaz. Gördük ki yapılan bu plan neticesinde yeni sanayi esnafı tedirgin ve büyük endişe içindedir. Bu planda somut bir açıklık yoktur. Ve bu durum esnafı karamsarlığa itmektedir. AKP´li belediye meclis üyeleri bu planı meclise getirirken buradaki odalarla, esnaflarla görüşüp öyle yaptık demelerine rağmen yaptığımız görüşmelerde böyle bir görüşmenin olmadığı, esnafın fikrinin alınmadığı ortaya çıkmıştır. Biz bu konuya siyasi olarak yaklaşmıyoruz. Konu buradaki esnafın evine ekmek götürebilme meselesidir. Bu sorun sadece CHP olarak bizim sorunumuz değil, tüm partilerin kısaca Balıkesir´in sorunudur. Bu önemli konu siyasi üstü bir yaklaşımla çözülmelidir. Buradan AKP ve MHP´li belediye meclis üyelerine sesleniyorum: Bu soruna siz de sahip çıkın ve bu 1300´e yakın esnafımızın mağdur edilmesine izin vermeyin. Biz CHP olarak bu konuyu yakından takip ediyoruz etmeye devam edeceğiz. Evine ekmek götürmekten başka şey düşünmeyen esnafımızın hakkını hukukunu sonuna kadar savunacağız." Diye konuştu.
Oda başkanı İsmail Pala´da, davalarının ekmek davası olduğu, başka da bir amaçlarının olmadığını dile getirdi.

Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli