Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

CHP´li Dr. Fikret Şahin, ?Sağlık Bakanlığı rantta sınır tanımıyor?

CHP´li Dr. Fikret Şahin, ?Sağlık Bakanlığı rantta sınır tanımıyor?

CHP Milletvekili Şahin, 2012 yılı Sağlık Bakanlığı bütçesi hakkında görüşlerini açıkladı.

CHP Milletvekili Şahin, 2012 yılı Sağlık Bakanlığı bütçesi hakkında görüşlerini açıkladı.
CHP Milletvekili Şahin ?Şehir hastanelerine önümüzdeki yıl içerisinde ödenecek kira ve hizmet bedeli geçen yıla göre % 57´lik bir artış ile 16.3 milyar dolara yükseldi. Geçen yıl şehir hastaneleri için ayrılan bütçe Bakanlık bütçesinin % 17,7´sini oluştururken, 2021 yılı bütçesinde bu oran % 21,1´e yükseldi.? dedi.
Sağlık Bakanlığı 2021 yılı bütçesinin geçen yıla oranla yaklaşık % 31,8 oranında arttığını söyleyen Şahin, ?Sağlık Bakanlığı bütçesi bu yıl yaklaşık 19 milyar lira artarak, 77 milyar 615 milyon lira oldu. Bütçede ciddi bir artışa gidilmesine rağmen, şehir hastanelerinin kullanım ve hizmet bedelleri olarak ayrılan 16 milyar 391 milyon lira, Bakanlık bütçesinin % 21´inden fazlasını oluşturuyor. Bu rakamlardan bir kez daha anlıyoruz ki şehir hastaneleri bütçenin büyük bir kısmını tek başına işgal ediyor. Bu hastaneler için harcanan bu yüksek meblağlar, Covid-19 sürecini hızla yaşadığımız bu dönemde sağlanması gereken birçok sağlık hizmetinin gelecekte aksamasına yol açacaktır.´´ ifadelerini kullandı
Şehir hastanelerinin yüksek maliyetlerinin en büyük nedeninin döviz üzerinden 25 yıllık süreyle yapılan sözleşmeler olduğuna vurgu yapan Şahin, 2019´un Ağustos ayında verdiği kanun teklifini hatırlatıp, ?Türkiye´de Kamu Özel İşbirliği modeliyle yaptırılan tesislerin bedellerinin Türk Lirası üzerinden ödenmesi için kanun teklifimiz Meclis´te hazır bekliyor. Şehir hastaneleri için ilk yapılması gereken sözleşmelerin derhal Türk Lirası üzerinden yeniden düzenlenmesidir. Ardından bu hastaneler bedelleri şirketlere ödenerek, kamulaştırılmalı ve halkımızın üzerindeki bu mali yük alınmalıdır.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli