Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

CHP´li Dr. Fikret Şahin´den Balıkesirlilere Covid Uyarısı!

CHP´li Dr. Fikret Şahin´den Balıkesirlilere Covid Uyarısı!

Şahin, AKP kongreleri vaka artışını tetikliyor

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan verilere göre Balıkesir´de bu hafta başında vakaların belirgin bir şekilde artış gösterdiğini açıkladı.
Geçtiğimiz aylarda Balıkesir genelinde Covid-19 vakalarında önemli oranda düşüşe tanık olunduğunu işaret eden Şahin ?Fakat bugün geldiğimiz noktada Marmara Bölgesi´nde en çok Covid-19 hasta sayısı artışının yaşandığı illerin arasında Balıkesir´i görmekteyiz. Bakanlık verilerine göre Balıkesir´de 100.000 kişiden 92.40´ı Covid-19 enfeksiyonuna yakalanırken, bu oranın İstanbul, Ankara ve İzmir´den dahi çok daha fazla olduğunu görüyoruz. İllerdeki vaka artış sayılarına göre normalleşme sürecinin 15 Mart itibariyle başlayacağı düşünüldüğünde Balıkesir´de bu süreç Mayıs ayını hatta Ramazan Bayramı sonrasını bulabilecek.? dedi.
AKP´nin gerek Türkiye genelinde gerekse Balıkesir´de tamamen dolu salonlarda düzenlediği parti kongrelerini eleştiren Şahin, şunları söyledi: ?Mevcut iktidarın partisinin hıncahınç salonlarda kongreler düzenlemesi ve Sağlık Bakanı´nın dahi bizzat katılım sağladığı kalabalık cenaze törenleri, bakanlığın dahi kılavuz ya da tedbirleri önemsemediğinin en büyük göstergesi. Çok değerli Bilim Kurulu üyelerimiz bu manzaralar hakkında açıkçası ne düşünüyorlar ben çok merak ediyorum. Bu zamana kadar Covid-19 ile mücadelede başarılı bir sınav veren Balıkesir´de dahi özellikle AKP´nin 10 Şubat´ta düzenlediği il kongresi sonrasında geçen 14 günlük sürede vaka sayılarında ciddi artış gözlemlendi. Öğrencilerimizin eğitimlerinden uzak kalmışken, esnafımız aylardır kan ağlarken, birçoğu dükkanını kapatıp gitmişken, kalanları ise normalleşme müjdesi beklerken, mevcut iktidarın bu ayrımcı, imtiyazlı ve bilimsellikten uzak anlayışını kabul etmek mümkün değil. AKP´liyi toplumdan farklı kılan şey nedir tüm vatandaşlarımız bunun cevabını bekliyor. Dünya genelinde Covid-19 vakaları açısından kara bulutların dağılmaya başladığı ve günlük vakaların dünya genelinde 800 binlerden 300 binlere düştüğü bir dönemde, tünelin ucu gözükmüşken mevcut iktidar mensuplarını da tüm tedbirlere uymaya davet ediyoruz. Balıkesirli hemşerilerimi de en azından önümüzdeki 2-3 hafta içerisinde aile içi görüşmelere ara vermeye, kapalı ve kalabalık ortamlardan uzaklaşmaya ve tüm tedbirlere eksiksiz uygulamaya çağırıyorum.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu