Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP´li Gençer, Lozan´ı zafer olarak niteledi

CHP´li Gençer, Lozan´ı zafer olarak niteledi

CHP Ayvalık İlçe Başkanlığı tarafından Lozan Antlaşması´nın imzalanmasının 94. Yılı anısına çelenk bırakma töreni düzenlendi.

CHP Ayvalık İlçe Başkanlığı tarafından Lozan Antlaşması´nın imzalanmasının 94. Yılı anısına çelenk bırakma töreni düzenlendi.
Cumhuriyet Meydanı´ndaki törene Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, CHP Parti Meclisi Üyesi Yıldırım Kaya, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Ahmet Toker, Kent Konseyi Başkanı Filiz Karayelli´nin yanı sıra çok sayıda partili katıldı.
Son yıllarda Lozan´ın hüsran olarak nitelendirilmesine tepki göstererek konuşmasına başlayan Rahmi Gençer ?´ Aksine Lozan bir zaferdir. Ülkemiz Birinci Dünya Savaşı ardından İstiklal Savaşı da dahil olmak üzere 10 yıl boyunca cepheden cepheye koşarak savaştı. Çok yorgun düştük ama dimdik ayakta kaldık. Hiçbir zaman emperyalist güce yenik düşmedik. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Lozan´da bizi gururla temsilen İsmet İnönü vardı. Lozan bizim tapumuzdur. İsmet İnönü Lozan´da tam bağımsızlığımızı elde etmemizi sağlamıştır. Bu kadar yorgun bir millet, batmış bir imparatorluğun arkasından gencecik geleceği parlak bir Laik Demokratik Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Bu insanlara çok şey borçluyuz. Bu tapunun alınmasına Lozan sebep olmuştur. Lozan Antlaşması, Türkiye´nin Kurtuluş Savaşı´nda kazandığı zaferin devamıydı. Sevr Anlaşması´yla kaybedilen Anadolu´yu bize yeniden kazandırdı. Antlaşmanın imzalanışının 94. yıldönümünde Mustafa Kemal Atatürk´ü, asker ve devlet adamı İsmet İnönü´yü ve mücadele arkadaşlarını bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.? dedi. Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli