Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

CHP´li Havutça, günü birlik siyasetle sorunların çözülemeyeceğini açıkladı

CHP´li Havutça, günü birlik siyasetle sorunların çözülemeyeceğini açıkladı

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, ?Günü birlik siyasetle, 78 milyonun ve Suriyelilerin sorunlarını çözemezsiniz.? dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu tarafından görevlendirilen CHP milletvekilleri Şanlıurfa´da yaşanan sorunları yerinde tespit etmek için bölgede birçok temasta bulundu.
CHP Balıkesir milletvekilleri Namık Havutçu ve Mehmet Tüm ile diğer illerden yedi milletvekili, Şanlıurfalıların ve ilde bulunan Suriyeli sığınmacıların sorunlarını yerinde görme adına incelemelerde bulundu.
Urfa´daki izlenimlerini sıcağı sıcağına değerlendiren CHP´li Havutça, Şanlıurfa´da halkın yaşadığı sorunları ve Suriyeli sığınmacıların ülkemizde karşılaştıkları sorunları yerinde tespit etmek ve konuyu ülke gündemine taşımak amacıyla bölgede incelemelerde bulunduklarını söyledi.
?Ülkemizde halkın karşılaştığı sorunlar iktidarın çizdiği pembe tablolardan ibaret değildir? diye konuşan Havutça, ?İnsanlarımız sorunlarına terk edilerek, umutsuzluklarıyla baş başa bırakılmış bir halde. İktidarın bu gerçekleri görerek hareket etmesi ve ülkeyi adil yönetmesi gerekirken, 78 milyonun ve ülkedeki Suriyelilerin kaderini tek adamın hırslarına teslim etmesi doğru değildir. Kamuoyunda yaratılan algıyla ülke gerçekleri arasında uçurumlar var. Yapay çözümlerle, günübirlik siyasetle 78 milyonun ve Suriyelilerin sorunlara çözüm bulunamayacağı ortadadır? dedi.
CHP heyeti daha sonra geçen Pazartesi günü otogarda çıkan çatışmada şehit olan polis memuru Hasan Hüseyin Çalışkan´ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı