Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

CHP´li Havutça´dan açıklama

CHP´li Havutça´dan açıklama

CHP Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça, Bandırma İlçe Örgütünde yaptığı basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

CHP Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça, Bandırma İlçe Örgütünde yaptığı basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu. 17-25 Aralık operasyonlarının üzerinin örtüldüğünü, ancak bugün ABD´de tanık olarak dinlenen Rıza Sarraf´ın AK Parti kulislerinde de konuşulduğunu ve kendisinin konuştuğu 7-8 AK Parti milletvekilinin de yolsuzluk iddialarının gündeme geldiği günlerde ?Sarraf´ın ve 4 bakanın yargılanmasını sağlasaydık? dediklerini ileri sürdü.
Havutça, ?Meclis kulislerinde herkesin söylediği şu; keşke 4 bakanın yargılanmasını sağlasaydık. Rıza Sarraf´ı gerçekten biz yargılasaydık. AKP´nin içinde dürüst, gerçekten milletini seven, tanıdığımız hukukçu arkadaşlar hepsinin ortak kanaati; ?Niye koruduk biz bunları niye koruduk´ diye. Kendi aralarında ben bunu değerlendirdiklerini biliyorum. Burada sağlıklı hukukçular şunu biliyorlar. Uluslararası bankacılık sisteminde bunlar ki, ABD´de görülen dava yüzde 90 belge üzerinden yürüyor, tanık ifadelerinden değil. 7-8 yıldan beri uluslararası kuruluşlar bunları tespit etmiş. Mailleri, para transferleri ile hepsi ortada belgeli, inkâr edilecek bir şey yok. Umarız, bu bizim ülkemizde de bir arınmaya yol açar. Biz hükümet yetkililerinden bu işin ciddi şekilde üzerine gitmesini bekliyoruz. Bu para kaynaklarının kimler tarafından geldiğini, kime transfer edildiğini, kimlerin haksız kazanç sağladığının mutlaka tespit edilmesini istiyoruz? dedi.
Konuştuğu AK Partili milletvekillerinin isminin verilmesinin etik olmadığını belirten Havutça, ? Kulis bilgilerini isim vererek söylemem mümkün değil. Ben şunu söylüyorum; Türkiye´nin başı ABD´de yapılan yargılama, Türkiye´nin bankacılık sektörüne kesilecek cezalar nedeniyle ağır maliyetler çok ciddi bir tehdit olarak karşımızda duruyor. Bu ceza kesildiğinde AKP´ye değil, Türkiye Cumhuriyeti´nin bankacılık sektörüne kesilecek. Biz bundan büyük endişe duyuyoruz ve Türkiye´nin milli çıkarları bakımından da derhal Rıza Sarraf´ın Türkiye´de de yargılanması gerektiğini düşünüyoruz. ABD makamlarına Rıza Sarraf´ı bize gönderin bizde yargılayacağız dememiz gerekir.. Bunu söyleyen birçok Ak Partili milletvekili de var. Benim tema s ettiğim, görüştüğümüz arkadaşların birçoğu böyle düşünüyor. Onların konuya vatansever olarak baktığını düşünüyorum. 7-8 AK Partili bunları bana sohbetlerimizde söyledi.?diye konuştu. Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Havutça açıklama
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı