Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

CHP´li kadınlar katledilen bayan için açıklama yaptı

CHP´li kadınlar katledilen bayan için açıklama yaptı

CHP Edremit İlçe Kadın Kolları, geçtiğimiz günlerde eski kocası tarafından öldürülen Esra Gövem için bir araya gelerek basın açıklaması yaptılar.

CHP Edremit İlçe Kadın Kolları, geçtiğimiz günlerde eski kocası tarafından öldürülen Esra Gövem için bir araya gelerek basın açıklaması yaptılar.
Boşandığı eşi tarafından öldürülen Esra Gövem için CHP Edremit İlçe Kadın Kolları´nın çağrısı ile Edremit´li kadınlar Cumhuriyet Meydanı´nda bir araya gelerek basın açıklaması yaptılar.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ve CHP Edremit İlçe Başkanı Yusuf Sel´de basın açıklamasına katılarak kadınlara destek oldu.
CHP Edremit İlçe Kadın Kolları´nın çağrısı üzerine biraya gelen kadınların arasında Esra Gövem´in annesi Ferda Gövem, kardeşleri ve yakınları da hazır bulundu.
CHP Edremit İlçe Kadınları Başkanı Songül Toplamaoğlu tarafından yapılan basın açıklamasında ?Her gün en az üç kadın öldürülüyor, artık sabrımız kalmadı. Erkek egemenliği bir kadın arkadaşımızı daha aramızdan aldı. Edremit´te yaşayan Esra Gövem, boşandığı kocası tarafından 2 yaşındaki çocuğunun gözünün önünde bıçaklanarak katledildi. Kadınlar olarak acımız büyük. Esra´nın ailesine ve yakınlarına sabır diliyoruz. Toplumumuz ilerliyor, kadınlar ve ilerlemeye uyum gösteriyor ve haklarını arıyor. Türkiye´nin her yerinden ve her kesiminden kadın, çalışmak, eğitim almak, mutlu değilse boşanmak ya da ayrılmak, istemediği bir şeye zorlanmamak, kendi hayatı hakkında karar verebilmek istiyor. Ancak kadınlar haklarını ararken ağır bedeller ödüyor ve hatta canından oluyor. En önemli hak olan yaşama hakkı yok ediliyor. Erkek egemen sisteme rağmen kadının bu mücadelesi durdurulamayacak ve geri çevrilemeyecektir. Kadınlar mücadele ederek haklarına kavuşacaktır. Kadın cinayetleri ve cinsel saldırılarda artış vardır. Yargı sürecindeki indirimler kadın cinayetlerinde artışa neden olmaktadır. Basına yansıyan haberlere göre 2016´nın ilk dört ayında 115 kadın katledildi. 2015´de ise 303 kadın öldürüldü. Susmayacak ve sinmeyeceğiz. Yaşam hakkımızı savunacağız. Evde, işyerinde, sokakta, okulda her yerde kadını ve çocuğu yok sayan uygulamalara karşı direneceğiz. Ve kazanan kadınların mücadelesi olacak? dedi.
Basın açıklaması sonrasında CHP Kadın Kolları Başkanı Songül Toplamaoğlu, Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Özgirgin ve bir grup kadın anne Ferda Gövem ile birlikte Camivasat Mahallesi´ndeki evinin önüne kadar yürüdü.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli