Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP´li Şahin, Adalet Bakanı´nı uyardı

CHP´li Şahin, Adalet Bakanı´nı uyardı

?Toprak altına gömdüğünüz Adaleti başımızın üzerine çıkarmanızı bekliyoruz?

CHP Milletvekili Şahin, TBMM´de 20 Kasım 2018 günü gerçekleşen Plan ve Bütçe Komisyonu Adalet Bakanlığı Bütçe Görüşmelerinde ?Adaletin olmadığı bir toplumun ayakta kalması mümkün değildir? diyerek adalet sistemini değerlendirdi.
Adalet Bakanının hak ve özgürlüklerin korunup geliştirilmesi ile ilgili konuşmasına vurgu yapan Şahin, ?Gezi olaylarında Abdullah Cömert´i öldüren kişi 6 yıl 10 ay 15 gün ceza aldı. Annesi dava sonrasında ?Böyle adalet olur mu? Benim çocuğum beş yıldır toprak altında.? diyerek herkesin yüreğini dağlamıştır. Sayın Bakan sizden tek bir beklentimiz var o da toprak altına gömülmüş bu adaleti başımızın üzerine çıkarmanızdır? dedi.
Ekonomik kalkınmanın öncelikli şartı olarak adaleti gösteren Bakan Gül´e, vatandaşa sorduğumuz zaman adalete güvenin oldukça düşük olduğunu söyleyen CHP Milletvekili Şahin ?Vatandaşımızın kendi dahi adalete güvenmediği bir ortamda yabancı yatırımcılar nasıl güvenip ülkemize yatırım yapsınlar?? diye sordu.
Şahin ?Sayın Bakan ?güven veren ve erişilebilir bir adalet sistemi´ demekte? Adaletin erişilebilir olduğu doğru? Vatandaşımızın erişemediği adalete maalesef yabancı devlet adamları, Merkel erişebiliyor, Trump erişebiliyor, Suudi Prens erişebiliyor ama bir türlü kendi vatandaşımız erişemiyor.? dedi
Bakanlık bünyesinde FETÖ örgütüyle irtibatlı olup ihraç edilen 3.910 hakim ve savcılardan da bahseden CHP Milletvekili Şahin ?Bakanlık olarak yani bu kadar büyük bir terör organizasyonunu nasıl fark edemediniz? bunu öğrenmek istiyorum ben sizlerden.? diyerek konuşmasını noktaladı.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Şahin Adalet Bakanı uyardı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli