Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

CHP´li Şahin, Sağlık Bakanlığı´na tavsiyede bulundu

CHP´li Şahin, Sağlık Bakanlığı´na tavsiyede bulundu

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, Sağlık Bakanlığı´nın günlük koronovirüs raporu yayınlamasını önerdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, Sağlık Bakanlığı´nın günlük koronovirüs raporu yayınlamasını önerdi.
CHP Milletvekili Şahin, 17 Mart günü TBMM Genel Kurulu´nda yaptığı konuşmada Koronavirüs salgını konusunda Sağlık Bakanlığı´na tavsiyelerde bulundu. Konuşmasının hemen başında, Koronavirüs salgınının bir insanlık mücadelesi olduğuna vurgu yapan Şahin, hastalığın Türkiye´ye gelmesinin ilk safhada geciktirildiğini, şuan içinde bulunduğumuz durumda ise hastalığın yayılmasının olabildiğince en az vakayla geciktirilmesi gerektiğini aktardı.
Umreden dönen vatandaşlarla ilgili de önemli açıklama yapan Şahin, umreden gelen vatandaşların bilimsel anlamda izolasyona tabii tutulmayarak evlerine gönderilmelerinin hayati bir hata olduğunu belirterek, ?Evlerine gönderilen vatandaşların çarşı-pazar gezdiklerini ve diğer vatandaşların bu kişileri milletvekillerine, kaymakamlıklara ve sağlık müdürlüklerine ihbar ettiklerini ifade etti.
Dünya Sağlık Örgütü´nün, yaklaşık olarak 2 aydır her gün koronavirüs hakkında rapor yayınladığını hatırlatan Şahin ?Sağlık Bakanlığı´da aynı şekilde internet sitesi üzerinden koronavirüs ile alakalı olarak günlük rapor yayınlasın. Kaç vaka var? Vakalar hangi illerde? Kaç kişi gözlem altında? Kaç kişiye test yapıldı? Bu bilgilerin açıklanmasının bir mahsuru yok. Bakanlık şeffaf olduğu sürece vatandaş daha çok güvenecek ve olası panik ortamı da engellenerek salgınla daha etkili mücadele edilecektir.´´ dedi.
Olası vaka artışlarına karşı özel hastaneler dahil tüm yoğun bakım ünitelerinin ülke genelinde hazır olmasını, ventilatör ve yoğun bakımda kullanılan sarf malzemelerinin yeterli hale getirilmesi gerektiğinin altını çizen Şahin, ?Diğer ülkelerde görüldüğü üzere, hekimler, hemşireler, acil yardım personelleri çok ağır şartlarda çalışmaktadır. Şimdiden biz sağlık çalışanlarını dinlendirmek zorundayız. 200-300 vakanın ani bir şekilde gelmesi durumunda yoğun bakım hizmetlerinin yetersiz kalma ihtimalini engellemek durumundayız. Ayrıca, sağlık emekçilerimizin ihtiyacı olan steril ortamın sağlanması ve virüse karşı koruyucu maskelerin sağlanması gerekmektedir.´´ diyerek sözlerine son verdi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false