Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP´li Şahin, Sağlık Bakanlığı´nı suçladı

CHP´li Şahin, Sağlık Bakanlığı´nı suçladı

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, Sağlık Bakanlığı´nın salgının başından bu yana Covid-19 tedavisinde kullanılan

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, Sağlık Bakanlığı´nın salgının başından bu yana Covid-19 tedavisinde kullanılan Hidroksiklorokin ilacını tedavi protokolünden 08.05.2021 tarihinden itibaren çıkarmasının ardından yazılı açıklama yaptı. 

Yaklaşık 8 ay önce bu konuyu Sağlık Bakanlığı´na yönelttiği soru önergesi ve TBMM´de yaptığı basın açıklamasıyla gündeme getirdiğini hatırlatan Milletvekili Şahin, ?Dünya Sağlık Örgütü´nün (DSÖ) neredeyse bir yıl önce tedavi protokolünden çıkarttığı bu ilacın kullanılmaması yönünde çağrı yapmıştık. Sağlık Bakanlığı Covid tedavi protokolünü değiştirmedi ve bu ilacın kullanılmasına devam edildi. Sağlık Bakanlığı vatandaşın sağlığıyla oynadı. 20 Ekim 2020 tarihinde konuya ilişkin verdiğimiz soru önergemize üzerinden 8 ay geçmesine rağmen Sağlık Bakanı halen cevap vermedi. Bu durum bir skandaldır ve Sağlık Bakanlığı´nın salgın yönetiminden ne derece uzak olduğunun da göstergesidir.? dedi. 

Şahin, devamında şunları kaydetti: ?Tıbben bu ilacın Covid tedavisinde herhangi bir olumlu etkisinin olmadığı, aksine birçok yan etkisi olduğu ortaya konmuşken, ülkemizde birçok insan bu ilacı kullanmak zorunda bırakıldı. Boşuna birçok insanımız bu ilaç yüzünden hayatını kaybetti veya hastalığı olması gerekenden daha ağır geçirdi. Bu ilacın Covid tedavisinde kullanılmaması gerektiği tüm dünya tarafından aylardır bilinirken, ülkemizde milyonlar bu ilacı almak zorunda bırakıldı. Sağlık Bakanı 15 Nisan 2020 tarihinde yaptığı açıklamada Covid tedavisinde Dünya´dan farklı bir yaklaşım içinde olduklarını 1 milyon kutu Hidroksiklorokin alımı yapıp stokladıklarını söylemişti. Sağlık Bakanı salgın yönetimini başından bu yana kötü yönetti, pandemiyi bir skandala çevirmeyi başardı. Bilim Kurulu´nun herhangi bir üyesi bu ilaç hakkında hiç mi araştırma yapmadı? Hiçbirisi mi Sağlık Bakanı´na herhangi bir uyarıda bulunmadı? Anlaşılan o ki bu ilaç ülke stoklarında iyiden iyiye azaldığı için, artık hastalara verilmekten vazgeçildi. Vatandaşın sağlığıyla ve hayatıyla oynandı. Umarım sırf birileri para kazanacak diye bu ilacın kullanımı bu kadar uzun süre tedavi protokolünde tutulmamıştır.? 



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli