Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

CHP´li üyeler Büyükşehir Belediyesi´ne öfkeli

CHP´li üyeler Büyükşehir Belediyesi´ne öfkeli

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin alenen ?yalan? haber servis ettiğini öne süren Burhaniye´li 3 CHP´li meclis üyesi ortak imzalı bir açıklama ile tepki gösterdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin alenen ?yalan? haber servis ettiğini öne süren Burhaniye´li 3 CHP´li meclis üyesi ortak imzalı bir açıklama ile tepki gösterdi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanlığı anteti ile basın birimi tarafından tüm basına servis edilen ?Büyükşehir Tarifelerine 2017´de Zam Yok? başlıklı haber içeriğinde ?Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık 2. Birleşimi Yapıldı. Toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın seferberlik çağrısı üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´un 2017 yılında belediye hizmet ve tarifelerine zam yapılmaması önerisi CHP´li üyelerin ret oyuna karşın kabul edildi.? şeklinde lanse edilen haber içeriğinin gerçekleri yansıtmadığı, Büyükşehir Belediye meclis üyelerince ?yalan haber? olarak değerlendirildiği iddia edildi.
Büyükşehir Belediye meclisinde CHP´li üyelerin özellikle imar kalemlerinde yapılan aşırı zam taleplerine karşı çıkarak oylamada çekimser oy kullandığı ve AKP´li ve MHP´li üyelerin oyları ile yapılan zamların kabul edildiği belirtildi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye meclisinin Burhaniye´li 3 CHP meclis üyesi tarafından ortak imzaya alınan metinde ?Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı 2. Oturumunda 2017 Mali Yılında uygulanacak tarifeler ile ilgili gündem maddesi görüşülmüştür. Tarife, CHP´li Büyükşehir meclis üyelerinin çekimser oyları, diğer meclis üyelerinin kabul oyları ile oy çokluğu ile kabul edilmiştir. Bazı basın organlarında tarifelerin tamamında artış yapılmaması talep edilmiş ve buna da CHP´lilerin ret oyu vererek karşı çıktığı izlenimi oluşturulmak üzere hazırlandığı belli olan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Şöyle ki; Artış yapılmayan kalemler olduğu doğrudur, Ancak Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi bazı kalemlerinde, İtfaiye Dairesi Başkanlığının bazı kalemlerinde, Fen İşleri Daire Başkanlığının iş makinası kullanım ücretlerinde, Kent Estetiği Daire Başkanlığı hizmetlerinde, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı hizmetlerinin bazı kalemlerinde ortalama % 10 ile 20 arasında (bazı kalemlerde daha fazla) ve özellikle İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı´nın bazı kalemlerinde geçtiğimiz yılda da çevre belediyeler ile kıyaslandığında hali hazırda fazla olan bir takım ücret kalemlerinin bu yıl da arttırıldığı görülmüştür. Yani söylendiği gibi 0 (sıfır) zam yapıldı ifadesi doğru değildir. Özellikle İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı´nda yatırım yapmak isteyenlerin başvuracağı 1/5000 ölçekli nazım imar planı teklifler ve plan değişiklikleri için alınacak yüksek miktarlı harçların yatırımcıyı uzaklaştırması söz konusu olabilecektir. Meclis gündeminde ilgili madde görüşülürken, CHP´li meclis üyeleri olarak gündeme getirilerek altı çizilen hususlar, bizlere yüksek harçlar konusunda vatandaşlarca yıl boyunca yapılan şikâyetlerin ve anlatılanların bir özetidir. Maddenin oylanması sırasında ise grubumuzun çekimser kalması yukarıdaki hususların dikkate alınmamasından dolayıdır. CHP´li üyeler tarifeye verdiği çekimser oyla yüksek harçları indirin demiştir? Şeklinde açıklama yapıldı.
Ayrıca, CHP´li üyelerin ret oyu kullandığı tamamen yalan. Hele bunu Büyükşehir Belediyesi´nin basın bülteni olarak duyurması ayrıca kamuoyunu yanıltmak maksadıyla yapıldığı için ayrıca suçtur. Basın duyurusunu hazırlayan birim, algı yaratmak maksadıyla acele ile Büyükşehir Belediyesinin meclis kamera kayıtlarını incelemeden kaleme alması vahimdir? diyerek tepkilerini dile getirdiler. Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli