Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

CHP´li vekiller, gazetecileri kutladı

CHP´li vekiller, gazetecileri kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekilleri Namık Havutça, Mehmet Tüm ve Ahmet Akın, ?10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü? nedeniyle ayrı ayrı kutlama mesajları yayınladılar.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekilleri Namık Havutça, Mehmet Tüm ve Ahmet Akın, ?10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü? nedeniyle ayrı ayrı kutlama mesajları yayınladılar.
Havutça, mesajında, Türkiye´nin, basın özgürlüğü açısından, dünyadaki 197 ülke arasında ?basın özgürlüğü kısmen bulunan ülkeler? kategorisinden, ?basın özgürlüğü bulunmayan ülkeler? kategorisine düştüğüne dikkat çekerken, ülkemizin, gazetecilere kötü muamele açısından da 117 ülke arasında 115´inci sıraya indiğine işaret etti. Havutça, ?Haber yapmanın suç olduğu Türkiye´mizde ne yazık ki basını özgür bulunmayan ülke dünyanın karanlık sayfalarına geçtik. Toplumun, gerçekleri öğrenmesi adına mücadele veren, doğru, ilkeli ve objektif haberciliği benimseyen, sadece işlerini yaptıkları için tutuklanan, haber yaptıkları için işten çıkarılan, baskı gören değerli basın emekçilerinin hak ettikleri konuma gelmeleri ve özgür basının önündeki engellerin kaldırılması dileğiyle basın emekçilerinin ?Çalışan Gazeteciler Günü´nü kutluyorum? dedi.
Milletvekili Mehmet Tüm, açıklamasında, ?Özgür medya olmadan, özgür ülke olunamaz. Kurtuluş Savaşı´nda, Mustafa Kemal Atatürk, ordudan önce gazetelerini kurulmasını sağlamıştır. Biz, bağımsızlık savaşımızı, özgür basınımız sayesinde dünyaya duyurduk? dedi.
CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın da mesajında, özgür basının halkın haber alma özgürlüğünün güvencesi olduğuna dikkat çekerken, ?Basın özgürlüğü, ekonomik ve demokratik gelişmişliğin önemli bir göstergesidir. Basın özgürlüğü olmayan toplumların demokrasilerinin de sorunlu olduğunu görüyoruz. Tıpkı ülkemizde olduğu gibi. AKP iktidarı döneminde, ülkemizde artık özgür basından söz etmek mümkün değil. Tutuklanan gazetecilerle birlikte halkımızın haber alma özgürlüğü de ortadan kalkıyor? değerlendirmesinde bulundu.

Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: vekiller gazetecileri kutladı
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli