Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

CHP’li Akın Çiftçi, arazisini ekemez hale geldi

CHP’li Akın Çiftçi, arazisini ekemez hale geldi

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, art arda gelen akaryakıt zamlarını çiftçilerle dertleşti.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, art arda gelen akaryakıt zamlarını çiftçilerle dertleşti. 
Akın, seçim bölgesi Balıkesir’de Savaştepe’nin Sarıbeyler, Karesi Armutalan, Kurtdere, Hisaralan, Gönen Reşadiye ve Sarıköy mahallelerinde hemşerileri ile buluştu. 
2000'li yılların başlarında 2 milyar lira civarında olan çiftçi borcunun 92 kat artarak 185 milyar liraya ulaştığını, borçlar yüzünden tarımsal üretim araçlarının haczedildiğini ifade eden Akın, üretim maliyetlerinin çok yükseldiğini, Balıkesir’de 1 dekar buğdayın üretim maliyetinin bir yılda % 200 arttığını söyledi. 
Akın, devamında şunları kaydetti: “Benim Balıkesirli çiftçim anlatıyor. İcradan kurtardıkları traktörlerini tarlaya götüremiyorlar. Çünkü mazot son bir yılda % 200 artmış. Diğer girdiler olan tohum, elektrik, su, ilaç, gübrenin de mazottan kalır yanı yok. Tarlasına gübre atamamış. AK parti iktidarı desteklemeleri de yapmamış. Çiftçinin yanında Tarım Bakanlığı yok, iktidar yok. Tamamen yalnız bırakılmışlar. Bırakın traktörü sürmeyi, traktöre mazot alacak kazançları yok. Türkiye, bir kaç ürün dışında tüm ürünleri ithal eder hale geldi. Kendi kendine yeten ülke nerede şimdi? Tarımın ve hayvancılığın başkenti Balıkesir’de çiftçim dertli. Bu duruma hiç kuşkusuz izlenen yanlış tarım politikaları sonucunda geldik.” 
Akın, Etnograf Müzesi’ni ziyaret etti 
Karesi Armutalan Mahallesi’nde Muhtar İlyas Ay ve Öğretmen Metin Aygören’in katkılarıyla kurulan Armutalan Etnografya Müzesi’ni de ziyaret eden Akın, müzede eskiden kullanılan gelin arabası, tahta beşikler, sinema filmlerinin oynatıldığı kamera, daktilo, çömlek, tarım aletleri ve çok çeşitli eşyalar hakkında Muhtar İlyas Ay’dan bilgi aldıktan sonra anı defterine duygu ve düşüncelerini yazarak imzaladı. 
Akın, Gönen’de 
Akın, Gönen Belediyesi tarafından düzenlenen Roman Şenliği’ne ise CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ile birlikte katıldı. 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Çiftçi arazisini ekemez geldi
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli