Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

CHP’li Akın, Danimarka yolcusu

CHP’li Akın, Danimarka yolcusu

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, enerji sektörünün paydaşları ve enerji kooperatifleri temsilcileri ile bir dizi görüşmelerde ve incelemelerde bulunmak üzere Danimarka’ya gidiyor.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, enerji sektörünün paydaşları ve enerji kooperatifleri temsilcileri ile bir dizi görüşmelerde ve incelemelerde bulunmak üzere Danimarka’ya gidiyor. 
Yenilenebilir enerjide gelecek vizyonu, Orsted firmasının çalışma alanları, yeşil hidrogen, biomass, yüzen türbinler, onshore, offshore rüzgar türbinleri, güneş enerjisinin geleceği konuları üzerinde Danimarka’nın söz sahibi enerji paydaşları ile bir araya gelecek olan Akın, CHP’nin enerji ve yenilenebilir enerji politikaları, Yeşil Dönüşüm çalışmaları ile Türkiye’de gerçekleştirecekleri projeler hakkında bilgi verecek sunumlar gerçekleştirecek. 
Orsted Yenilenebilir Enerji Firması yetkililerinin “Yeşil Dönüşüm”, “Yeşil Dönüşüm Hikayesi” ve “En sürdürülebilir enerji firması” sunumlarına katılacak olan Akın, daha sonra Danimarkalı enerji sektörü paydaşlarının ilişkili alanlar, tedarik zincirleri, ekonomi, test merkezleri, yerli üretim, limanlar, ihaleler, devlet desteği, yönetmelikler, kanunlar gibi konularında bilgiler alacak, Danimarka Teknik Üniversitesi (DTU) Osterild Test Merkezi’nin tanıtımına katılacak. Burada coğrafi alan, türbin testleri, merkezin işleyişi ve gerçekleştirilen testler ile sunumlara katılacak olan Akın Danimarka’da tarihsel olarak yenilenebilir enerji dönüşümü, devlet, sanayi ve üniversite işbirliğinin işleyişi alternatif enerji yöntemleri gibi konularda brifing alacak. 
5-6-7 Kasım 2021 tarihlerinde Danimarka’da gerçekleştireceği ziyaretleri değerlendiren Akın, World Energy Trilemma Endeksi'nde üçüncü sırada yer alan Danimarka’nın enerji güvenliği, enerji eşitliği (erişilebilirlik ile satın alınabilirlik) ve çevresel sürdürülebilirlik konularında önemli adımlar attığını söyledi. 
Akın, Danimarka’da CHP Yurtdışı Birlikleri ile CHP Danimarka Birliği tarafından ortaklaşa organize edilen geleneksel “98. Yıl Cumhuriyet Balosu”na da katılacak. 
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Danimarka yolcusu
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli