Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

CHP’li Akın, fedakarlığı yapan iktidar değil vatandaşlarımız

CHP’li Akın, fedakarlığı yapan iktidar değil vatandaşlarımız

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir’de ziyaretlerde bulundu.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir’de ziyaretlerde bulundu. 
CHP Altıeylül, Karesi ve Edremit ilçe örgütleri ile bir araya gelen Akın, Karesi Muhtarlar Derneği’ni, Balıkesir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ni, Dere Çiftlik Mahallesi ile Ege Mahallesi’ni ziyaret ederken, CHP’ye üye olan üniversite öğrencileri ile bir araya geldi. 
Türkiye’de yaşanan ekonomik buhranın etkisinin daha da derinleşerek sürdüğünü vatandaşların hayat pahalılığında zorlandığını belirten Akın, “Ekonomi uçacak diye vaatler savuran iktidar bu vaatleri bir de fedakarlık nidalarıyla süsülemeye çalışıyor. Vatandaşlarımız fedakarlığı çarşıda pazarda kendileri yaptıklarını söylüyor. Ki bu doğru! Bu bir şehit yakını bu ekonomik buhranda geçinmek için ekmeğinden fedakarlık yapıyorsa iktidarın temsilcileri kalkıp biz fedakarlık yapıyoruz demesin. Evladının boğazından kısacak noktaya gelen vatandaşlarımız artık yeter diyor.” diye konuştu. 
Son akaryakıt zammı sonrası Ege Mahallesi’nde dolmuş esnafı ile bir araya gelen Akın, Balıkesir’in Karesi ilçesinde kırsal mahallelerden ilçe merkezine dolmuş esnaflığı yapan şoförlerin sorunlarını dinledi. 
CHP’li Akın’ın “Şoför esnafı şu anda ne durumda?” diye sorması üzerine bir esnaf; şunları dile getirdi: “Şoförlerin hepsi gariban perişan durumdayız. Geçen 35 kuruş geldi zam. Şimdi yine geldi. Mazotu böyle fulleme doldurma durumumuz yok. Sadece öğrenci servisimizin olduğu gün mazot alabiliyorum. Artık vatandaşta da para yok. Vatandaş ektiği buğdayın, arpanın, domatesin karşılığını alamadı şoförün de hiçbir şeyi yok. Girdiler çok yüksek.” 
Başka bir şoför esnafı ise “Cebimizde çay parası bile yok. Çay 1,5 lira. Millet bunun hesabını yapıyor. Geldik 8 kişiyle döneceğiz belki 5 kişiyle o da çıkarsa. Kırsal mahallelerde yaşayanlarda para yok. insanlar zaten gelemiyor.” diye konuştu.  
Akın, yarından itibaren Edremit, Burhaniye, Ayvalık, Gömeç, Savaştepe, Bigadiç, Sındırgı, Erdek ilçelerine ziyaretlerde bulunacak. 
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli